DOLAR

32,5995

0.37%
EURO

34,8313

0.26%
ALTIN(gr)

2.496,43

0,50%
BİST 100

%
Başvuran Her Vatandaşa 550 TL Ödenecek Şartlar Esnetildi
  • Finans 365
  • Finans
  • Başvuran Her Vatandaşa 550 TL Ödenecek Şartlar Esnetildi

Başvuran Her Vatandaşa 550 TL Ödenecek Şartlar Esnetildi

Devlet her platformda destek paketlerini vatandaşla paylaşmaya devam ediyor. Şimdi de her vatandaşa 550 TL ödeme gerçekleştirilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Başvuran Her Vatandaşa 550 TL Ödenecek Şartlar Esnetildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maddi desteklere tam gaz devam eden devlet yeni çalışmalarla kamuoyunda gündem oldu. Destek ödemeleri kapsamında her vatandaşa kira, yakıt, fatura ödemesi gerçekleştirildi. Ancak pandeminin atak yapmasıyla beraber ekonomik sallantılar baş gösterdi. İş yerlerinin açılması biraz daha ertelenirken birçok iş yeri kepenk kapattı. Vatandaşların mağduriyeti daha fazla artmasın diye yeni ödeme paketi yürürlüğe konacak. Şartların esnek tutulduğu pakette başvuran vatandaşlara ATM üzerinden ödeme gerçekleştirilecek. Milyonlarca vatandaşın yararlandığı ödemelerden yeni dönemde daha fazla vatandaşın faydalanması bekleniyor. Özellikle engelliler için ve eşi vefat eden kadınlar için ödeme paketlerinin kapsamları değiştirildi. Zam meselesi ise açıklığa kavuştu. Memurların toplu sözleşmesinde bu konu da masaya yatırılacak.

18 Yaşından Küçükler Başvuru Gerçekleştiremeyecek

Gıda destekleri için de çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların devam etmesi vatandaşı tedirgin etse de yine ödemeler gerçekleştirilecek. Çalışmalar nihayete erdirildiğinde yeni şekliyle vatandaşa ödeme yapılacak. 550 TL almak için gereken şartlar da açıklandı. Buna göre 18 yaşında büyük olunması istenen şartlardan bir tanesi. Bazı durum ve zamanlarda sınır 15 yaştan başlatılsa da bu ödeme için belirlenen sınır 18 yaş ve üzeri oldu. Herhangi bir sosyal güvencenin de bulunmaması gerekiyor. Kişi SSK’lı ya da BağKur’lu ise ödeme alamayacak. En önemlisi madde ve sonuncu madde ise hane içine giren gelir tutarı. Bu tutar kişi başı 701 TL’yi aşıyorsa kişi destek ödemesinden yararlanamayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP