DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Başvuru İçin Son Günler 1544 TL Ödeme Almak İçin Şartlar Neler?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Başvuru İçin Son Günler 1544 TL Ödeme Almak İçin Şartlar Neler?

Başvuru İçin Son Günler 1544 TL Ödeme Almak İçin Şartlar Neler?

Korona virüsün yol açtığı sıkıntıların tavan yaptığı bu günlerde devlet elini vatandaştan çekmiyor. Engelli ve yaşlı bakım için yeni çalışmalar yolda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Başvuru İçin Son Günler 1544 TL Ödeme Almak İçin Şartlar Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülke genelinde ekonomik anlamda sıkıntılar mevcut. Ancak vatandaş da yalnızlığına terk edilmiş değil. Devlet her fırsatta çalışmalar yaparak destek ödemeleri yapıyor. Yapılan son çalışma ile birlikte engelli ve yaşlılar için verilen ödemeler rekor seviyeyi gördü. Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen yaşlılar ve engellilerin mağdur olmasını istemeyen devlet bakım masraflarını bizzat kendisi karşılayacak. Engelli veya yaşlı yakınları için verecek olan bu ödeme için başvuru yapılması gerekiyor. Engelli bireyler bu ödemden faydalanmak istiyorsa sağlık kuruluşundan engelli olduklarına dair rapor almaları gerekmektedir. Engellilik oranına göre yapılacak ödemede geri ödeme gibi bir durum söz konusu olmayacak.

Online Şekilde Talep ve Takip Sağlanacak

Engelli olan kişinin raporu yüzde kırkın altında kalıyorsa o zaman tahsis talep tahripleri de ödenir. Maaş almak isteyen engelli bireylerin merkez sağlık kuruluşundan rapor alması ve onu ilgililerle teslim etmesi gerekir. Teslimin gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra maaşlar da hesaba yatacaktır. Engelli vatandaşların bakımı için ödenmesi planlana tutar 1544 TL olarak açıklandı. Bu tutarın alınabilmesi için bakımı yapacak kişinin engelli bireyin 2. Dereceye kadar akrabası olması gerekiyor. Bu kapsama dayı, yeğen, hala gibi akrabalık kategorileri de girmektedir. Ödemelerin aylık yapılması beklenirken başvurular E Devlet aracılığı ile yapılacak. Maaşların sorgusu ile SMS aracılığı ile Ziraat Bank’tan yapılması sağlanacak. Vatandaşı yormadan kolay şekilde maaş ve devlet desteği alması için tüm şartlar seferber edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP