DOLAR

32,5506

0.12%
EURO

35,0086

-0.13%
ALTIN(gr)

2.439,95

0,19%
BİST 100

%
Başvuru Yağmuru Oluşturan Ödemenin Detayları Açıklandı O Gelişme Herkesi Heyecanlandırdı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Başvuru Yağmuru Oluşturan Ödemenin Detayları Açıklandı O Gelişme Herkesi Heyecanlandırdı

Başvuru Yağmuru Oluşturan Ödemenin Detayları Açıklandı O Gelişme Herkesi Heyecanlandırdı

PTT aracılığı ile ödenecek yeni destek paketinin detayları belli oldu. Türk vatandaşı olunup olunmamasına da dikkat edileceği belirtildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
Başvuru Yağmuru Oluşturan Ödemenin Detayları Açıklandı O Gelişme Herkesi Heyecanlandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet uzun zamandır annelere ve bebeklerine yönelik ödemelere devam ediyor. Yapılan yeni düzenleme ile çocuk başına ödeme planlanmasına karar verildi. Genç nüfusu artırmak isteyen devlet bu sayede ailelerin teşvik edileceğini de düşünülüyor. Buna göre doğum yapan anneye maksimum 600 minimum 300 TL olmak üzere ödeme yapılacak. Çocuğun kaçıncı çocuk olduğu bu ödemeler için önemli. Annenin ilk doğumu ise 300 TL ikinci doğumu ise 400 TL üçüncü ve daha fazla doğumu ise 600 TL ödenecek. Ödemeden yararlanmak isteyen ailelerin dikkat etmesi gereken şartlar da açıklandı. Yapılan doğumlarda bebeklerin sağ olarak dünyaya gelmesi gerekiyor.

Ödemeler Hanımlara Mahsus Olacak

Ölü doğumlar ödeme kapsamına alınmadı. Ayrıca Türk vatandaşlarına bu ödeme yapılmış olacak. Daha önceden Türk vatandaşı olup da çıkma izni alarak vatandaşlıktan çıkanlar için uzun süredir çalışmalar devam ediyordu. Onların ödemeden yararlanıp yararlanmayacağı meçhulken son noktayı yetkililer koydu. Buna göre mavi kartlılar statüsüne giren bu vatandaşlar ödemeden yararlanabilecek. Doğumdan hemen sonra destek ödemesine başvuru yapamayanlar için bir hak daha tanındı. Ancak bu hak 2015’ten sonra doğum yapanları kapsıyor olacak. Başvurular il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde yapılacak . Başvuru işlemlerinin takibi nüfus müdürlüklerince gerçekleştirilecek. Ödeme talebi olumlu sonuçlanan vatandaşlar PTT’den ödemelerini alabilecek. Annelere yönelik bir ödeme olduğundan para sadece annelere verilmiş olacak. Bundan dolayı kadının kocası ödeme almak için PTT’ye gidemeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP