Başvuru Yap Anında Ödeme Al Bekleme Yok

Başvuru Yap Anında Ödeme Al Bekleme Yok

ABONE OL
22 Ocak 2023 21:27
Başvuru Yap Anında Ödeme Al Bekleme Yok
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İşsizlik oranlarının artmasıyla beraber vatandaşın gözü devletin yapacağı açıklamalara çevrildi. Beklenen devlet destek ödemeleri için yapılan açıklamadan sonra herkes başvuru yapmaya başladı. İşte detaylar.. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlara verilecek devlet destekleri bazı şartlara tabii tutulacak. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için yapılan bu düzenleme sayesinde kimse aynı destekten defalarca faydalanamayacak. Ayrıca bazı durumlarda devlet desteklerinin artması söz konusu. Örneğin doğumlar için verilecek devlet desteğinde ikinci çocuk için daha fazla destek ödemesi yapılması bekleniyor.

Ödeme Yapılacak Çocuk Dünyaya Sağ Olarak Gelmelidir

Doğumdan hemen sonra yapılması gereken başvuruda aranan bir diğer şart ise çocuğun sağ olarak dünyaya gelmesidir. Başvurunun hemen ardından anında ödeme gerçekleştirilecek. İlerleyen dönemlerde artması beklenen doğum ödemeleri ise memurlar için yapılan toplu görüşmeler önemli olacak. Toplu görüşmeler neticesinde karara varılan oran doğum destek ödemesine de yansıtılacak. Doğum desteğinden yararlanmak için gereken diğer şart ise doğumun 2015 tarihinden itibaren olmasıdır. Bu tarihten önce yapılan doğumlara ödeme yapılmayacak. Türkiye Cumhuriyet vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olmak da araştırılacak. Başvuruların yapılacağı yer de belirlendi. Buna göre il ve ilçe nüfus müdürlükleri bu konuda görevli olacak: Ödemeler ise PTT kanalıyla gerçekleştirilecek. PTT’den ödeme alacak olan vatandaşların kimlikleriyle gitmeleri gerekmektedir.

2023 Çocuk Parası Ödemesi 1300 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzun vakit evvelce bir destek uygulamasını takvimine ekledi. Bu destek uygulaması Türkiye’de doğan çocukların desteklenmesi ve ailelerine yardım edilmesini amaçladı. Anne ya da babadan birinin Türk vatandaşı olması şartıyla alınabilecek destek ödemeleri çocuk sayısına göre değişti.

Burada mühim olan nokta, çocukların doğum tarihi. Çocuklar 2015 yılının Mayıs ayından sonra doğmuş olması gerekiyor. Bu tarihten sonra doğan her çocuk için ödeme yapılır. Ödemeler genel olarak Aile Bakanlığı doğrultusundan otomatik olarak yapılır. Fakat almayanlar olabilir bu halde müracaat yapılarak doğum parası alınır.

300 TL Ödeme Almak için,

Mayıs 2015 tarihinden sonra bir çocuk sahibi olan aileler tek seferlik 300 TL ödeme alırlar.

700 TL Ödeme Almak için

İlan edilen tarihten sonra ikinci çocuklarını dünyaya getiren ailelere ilk çocukları için 300 ikinci çocukları için 400 TL ödenir.

1300 TL Ödeme Almak için

Aileler üç veya daha fazla çocuk sahibi olmuşlarsa ilk çocukları için 300, ikinci çocukları için 400, üçüncü çocukları için ise 600 TL toplam 1300 TL ödeme alacaklar.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP