DOLAR

32,3758

0.16%
EURO

34,9832

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Başvuru Yapanların Tamamına Bu Ödeme Yapılacak Başvuru Sınırı Var Mı?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Başvuru Yapanların Tamamına Bu Ödeme Yapılacak Başvuru Sınırı Var Mı?

Başvuru Yapanların Tamamına Bu Ödeme Yapılacak Başvuru Sınırı Var Mı?

İstihdamın artması açısından İŞKUR hem iş fırsatı sunarken hem de eğitimlere devam ediyor. Eğitimlerin devam etmesiyle beraber kişilere işte çalışma imkânı sunuluyor. Bu esnada vatandaşa 100 TL ödeme de yapılacak. Başvuruların olumlu sonuçlanmasının ardından hem eğitimin hem de ödemelerin başlaması planlanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Başvuru Yapanların Tamamına Bu Ödeme Yapılacak Başvuru Sınırı Var Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR pandemiyle beraber maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara her koşulda kolaylık sağlamaya devam ediyor. Bu kolaylığın sağlandığı vatandaşların belli şartları yakalaması gerekiyor. Şartlardan ilki İŞKUR’a kayıtlı olmak olarak belirtiliyor. İŞKUR’a kayıtlı olmayan vatandaşın kayıt olması gerekmektedir. Kayıtlar online olarak da gerçekleşebiliyor. 15 yaş ve üzeri vatandaşların başvuruları değerlendirilmektedir. Bu bağlamda genç yaşlarda iş sahibi olmak da kolaylaştırılıyor. Eğitim alırken çalışma imkanı da oluşturmak mümkün. Ancak oluşturulan iş ortamı için de belli kıstaslar mevcut. Buna göre iş veren ile kişi arasında hiçbir şekilde kan bağı olmamalıdır.

Eğitim Süresi Değişebilir

Kan bağının yakınlık derecesi 1. Ve 2. Derece olarak sınırlandırılmıştır. Eğitimlerle beraber iş sahibi olmak isteyen vatandaşın emeklilik şartlarını sağlayıp emekli olmaması gerekiyor. Oluşturulan eğitim programına fiziksel katılım devamlı takip edilmektedir. 3 ay olarak planlanan eğitimlere katılımla beraber bu kapsamda iş sahibi olmak isteyenlerin danışmanlık alınması gerekli. Eğitimler başlamadan önce minimum 1 ay prim ödemesinin gerçekleşmemiş olması da araştırılmaktadır. Eğitim süreleri haftalık olarak vatandaşlara anlatılmaktadır. Günlük maksimum 5 saat süren eğitimler eğitimin türüne göre 8 saati de bulabilmektedir. Tehlikeli meslekler için eğitim süresi 9 ay olarak belirlenirken tehlikesi diğer işlere nazaran az olan işler için 3 ay olarak belirleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP