DOLAR

32,3427

0.17%
EURO

35,2113

0.05%
ALTIN(gr)

2.246,34

0,14%
BİST 100

%
Bayram Sonrası Dolar O Seviyeyi Geçerse Golden Cross Yapabilir! Doların Yükseliş Sebebi
  • Finans 365
  • Finans
  • Bayram Sonrası Dolar O Seviyeyi Geçerse Golden Cross Yapabilir! Doların Yükseliş Sebebi

Bayram Sonrası Dolar O Seviyeyi Geçerse Golden Cross Yapabilir! Doların Yükseliş Sebebi

Dolar kurunun neden yüksek olduğu hakkında yatırımcılar sürekli araştırma yapıyor. Yüksek faiz oranlarına rağmen dolar neden yükseliyor? Dolar bu seviyelerden aşağı düşer mi? Dolar daha yükselecek mi? Doların destek ve direnç seviyeleri nereler? Dolara yatırım yapmış ya da dolar borcu olanları ilgilendiren bu soruların cevapları İnfo Menkul Değerler araştırma biriminin yayınladığı analizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Bayram Sonrası Dolar O Seviyeyi Geçerse Golden Cross Yapabilir! Doların Yükseliş Sebebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası’nın yapmış olduğu tüm hamlelere rağmen ateşi bir türlü dinmeyen doların seyrinin ne olacağı tüm finans çevreleri tarafından merakla takip ediliyor. Yüksek faiz oranlarına rağmen düşmeyen doları en çok tetikleyen etken ise erken seçim ihtimali.

Muhalefet partileri hemen hemen her zeminde erken seçim talebini yeniliyor. Bu da yakın bir zamanda yapılabilecek erken seçim ihtimalini akıllara getiriyor.

Geçmiş yıllarda yaşanılan başarısız koalisyon hükümetleri deneyimleri yatırımcıları tedirgin ediyor. Pandemi dönemi sonrası ekonomik sıkıntıların artması Ak Parti oylarında erime olduğunu gösteriyor. Bunu gören muhalefet liderleri her ortamda erken seçim söylemini yineliyor. Mualefetin artık gizli olmayan ortağı HDP’nin de aralarında olacağı bir koalisyon hükümetinin kurulabilecek olması ekonomi çevrelerini uyum sorunu ve ömrünün kısa olacağı endişesi ile tedirgin ediyor.

Dolar / TL Teknik Analiz Ne Diyor?

Geçtiğimiz hafta Dolar / TL yeni rekor tazeledi. Kur 8,62 seviyelerine kadar yükselirken, haftayı 8,57 seviyesinden tamamlamıştı. Küresel piyasalarda sert bir dolar baskısının olmamasına karşılık TL yurt içi gelişmelerle negatif ayrıştı. Küresel piyasalarda ABD Başkanı Joe Biden’ın devasa teşvik paketi teklifi yankı uyandırırken, 10 yıllık faizler %1,62’lere kadar yükseldi. Yurtiçinde siyasi gündem ve erken seçimin konuşulması kurun yukarı yönlü hareketinin sert olmasını sağladı.

Bu haftaya bakıldığında ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin %1,58’lere kadar, Dolar Endeksinin de 90,00 seviyesinin altında olmasıyla TL, dolar karşısında haftaya değer kazancıyla başladı. 8,46’ya kadar gerilemesine rağmen 8,50’de dengelendi.

Dolar / TL’de 8,57 – 8,65 direnç, 8,45 – 8,35 seviyesi destek olarak takip edilecek.

Dolar / TL Kuru Güncel Grafiği

8.65 seviyesinde bulunan direncin güçlü kırılımı sonrası dolarda hareketlerin agresifleşeceğini belirten uzmanlar bu seviyenin dolarla ilgili yatırım ve borcu olanları çok yakından ilgilendirdiği konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP