DOLAR

32,3394

0.25%
EURO

35,1379

-0.02%
ALTIN(gr)

2.302,30

1,10%
BİST 100

%
BDDK Başkanından Yerli Yatırımcılara Banka Kurun Çağrısı

BDDK Başkanından Yerli Yatırımcılara Banka Kurun Çağrısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bankacılık ve finans sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akben, yerli yatırımcılara banka kurmaları gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
BDDK Başkanından Yerli Yatırımcılara Banka Kurun Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bankacılık ve finans sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben yapmış olduğu açıklamalarında, yerli yatırımcıların bankacılık sektörüne ilgi göstermeleri gerektiğini belirtti. BDDK Başkanı Mehmet Akben, yerli yatırımcıların banka kurabileceklerine ilişkin çağrıda bulundu.

Küresel Dalgalanmalara Dayanıklılığı Test Edildi

Bankacılık ve finans sektörünün 2017 yılı gerçekleşmeleri ve 2018 öngörülerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, 2017 yılında bankacılık ve finans sektörünün küresel ve yerel dalgalanmalara karşı dayanıklılığının bir kez daha test edildiğini ifade etti. Söz konusu testten bankacılık ve finans sektörünün yüzünün akıyla çıktığını vurguladı.

Ülkenin büyüme rakamlarını hatırlatan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye için 2017-2018 büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmek durumunda olduğunu kaydetti.

Doğrudan Sermaye Aktarımı

Ülkenin büyüme rakamlarını hatırlatan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye için 2017-2018 büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmek durumunda olduğunu kaydetti. Bank Of China’nın Türkiye’ye gelmesiyle birlikte ülkeye doğrudan sermaye aktarımı olduğunun altını çizen Mehmet Ali Akben, bunun aynı zamanda bizlere ülkesel çeşitliliğin de kazandırıldığını belirtti.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben; “Avrupa bölgesinden bankalarımız var, şimdi Çinli iki bankamız oldu. Japon bankamız mevcut. Körfez bölgesinden bankalar mevcut. ABD’den, Rusya’dan ve İngiltere’den bankamız var. Bu çeşitlilik de bizler için önemli, bir sigorta anlamı taşıyor” sözlerine yer verdi.

Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi İçin Çalışmalar Yapılıyor

Birçok Avrupa ülkesinde olan dar gelirlilerin tasarruflarıyla konut sahibi olmalarını sağlamaya dönük ‘Yapı Tasarruf Sandığı’ sisteminin olduğunu belirten BDDK Başkanı Akben, Türkiye’de de bu sistemin kurulması için çalışmaların yapıldığını aktardı.

Çalışmaların hemen hemen tamamlandığını belirten Akben, söz konusu sistem ile dar gelirlilerin para biriktirerek konut sahibi olmaları ve aynı zamanda da bir tasarruf imkanının kolaylaştırılmasının amaçlandığını kaydetti. Akben, çalışmaların devam ettiği sitemin 2018 yılında faaliyete geçmesini beklediklerini aktardı.

Yerli Yatırımcılar Banka Kurabilir

Bankacılık sektörüne yerli yatırımcıların ilgi göstermesini beklediklerini belirten Akben, yerli yatırımcıların sıfırdan olacağı gibi TMSF’nin elinde bulunan bankaları da satın alarak Banka kurabileceklerini belirtti. Bankacılık sektörünün stratejik bir alan olduğunu vurgulayan BDDK Başkanı Akben, bu alanda yerli yatırımcıların olması gerektiğini kaydetti.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP