Beklenen Faizsiz Kredi Desteği Geldi! On Binlerce Kişinin Başvuru Yapacağı Kredi Detayları Belli Oldu

Beklenen Faizsiz Kredi Desteği Geldi! On Binlerce Kişinin Başvuru Yapacağı Kredi Detayları Belli Oldu

COVID-19 salgınıyla birlikte on binlerce vatandaş borcunu ödeme konusunda büyük sıkıntıya girdi. Esnaflar yeniden yapılandırılma süreçlerinin başlamasıyla rahat nefes aldılar. Bulunan para borçları 18 aylık taksitlendirilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Beklenen Faizsiz Kredi Desteği Geldi! On Binlerce Kişinin Başvuru Yapacağı Kredi Detayları Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kalan taksitlerin olması durumunda da faiz olmadan yine 6 ay süresi ile erteleme yapılarak ödemeler geçerli olacaktır. On binlerce kişinin başvurmalarıyla birlikte beraber alınmış olan kararın ardından yapılan düzenleme ve borçlar ile ilgili faizlerin silinecek olduğu hem taksitlendirme yapabileceği hem de erteleme imkânlarının yapılabileceği hakkında maddeler belirlendi. Pandemi sürecinden dolayı esnafların gelirlerinin azalmasıyla, olan borçlarını ödeme konusunda da zorluk yaşadılar. Esnafa destek sağlamak için çeşitli çözüm yolları gündeme geliyor. Türkiye esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri birlikleri kefalet ile beraber Halkbank tarafından kullandırılmakta olan krediler için daha öncelerinde borçlarını yapılandırmış olan ancak ödemek veya yapılandırmadan faydalanmayanlar için ertelemeler bulunuyor. Faizsiz olan çözüm ayrıntıları oluşturuldu. Kredi borçlarının yapılandırılma işlemlerinde TESKOMB’un alacak olduğu gecikme faizlerinden vazgeçilmiştir. Ana para borçlarının üzerinden 18 ay taksitlendirme yapılarak ödeme imkanı verilecek. Yeni yapılandırma süreçlerinde daha öncelerinde borçları bulunan yapılandırılmış ve taksitleri hala devam edenlerin kalan taksitleri içinde ayrıca faizsiz olarak 6 ay ertemeler söz konusudur.

Faiz Oranları Yüzde 4

Gelen son dakika haberlerine göre TESKOMB başkanı Abdülkadir Akgül; kredi faiz oranlarında değişmelerin henüz olmadığı 4- 4,5 arasında aynı kaldıklarına dair açıklama yapıldı. Bu açıklama esnasında; ‘’ esnafların almış bulundukları krediler için 3 taksit ödeyemeyecek durumunda olanlar sunulan fırsatlardan yararlanma hakkına sahip değildirler. Corona salgınının devam ettiği bu zamanlarda esnafların ödeme güçleri yerine hala gelmedi. Bu sebeple de esnaflara yeni bir kolaylık getirmeyi düşündük. ‘’ sözlerine yer vermiştir. Başvurmakta olan vatandaş sayılarının da yüz binin üzerinde olması, verilmiş olan bu destekler içinde binlerce kişinin rahat hareket etmesine de ekonomik anlamda biraz daha rahat etmesine olanak sundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP