DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Beklenen Haber Geldi Farklı Faiz Seçenekleriyle PTT Kredi Vermeye Hazırlanıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Beklenen Haber Geldi Farklı Faiz Seçenekleriyle PTT Kredi Vermeye Hazırlanıyor

Beklenen Haber Geldi Farklı Faiz Seçenekleriyle PTT Kredi Vermeye Hazırlanıyor

Herkesin kredi aldığı bu dönemde emekliler bu haktan mahrum kalabiliyor. Özellikle prpim borcu olan emekliliği gelip de emekli olamayanlar mağdur oluyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Beklenen Haber Geldi Farklı Faiz Seçenekleriyle PTT Kredi Vermeye Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu durumu çözmek için hamle yapan devlet son dakika planı olarak PTT ile anlaşmaya gitti. Anlaşma sonucu emekli olan vatandaşlara farklı faiz planlarıyla kredi verilmense karar verildi. Bu sayede iş imkanı olmayan ve pandemiden dolayı dışarı çıkamayan emeklilere ödeme yapılmış olacak. Nakit ihtiyacı konusunda çok sıkıntı yaşayan emekliler birçok iş yerinin kapatılmasının ardından çalışamaz hale geldi. 65 yaş üzeri olan emekliler ise zaten dışarı çıkamıyor. Ekonomik olarak zor dönemden geçen emeklilere birde temel gıda maddelerinin pahalanması ile iyice zora giriyor. PTT’nin kredi hamlesi ile binlerce emekli mali durumunu kolaylıkla toparlayacak.

PTT Emeklileri Bekletmeyecek Krediler Anında Hesapta

İsteyen emekli düşük faiz seçeneğinden faydalanacakken isteyen emekli faizsiz seçeneği ile kredi alabilir. Bunların hepsi kredi başvurusu esnasında kararlaştırılacak olan mevzular. Ayrıca esnek vade seçenekleri de emekliler için daha da esnekleştirildi. Başvurunun yapıldığı gün içinde dahi kredi alma imkanı sağlanmış olacak. Bu sayede günlerce bekleme olmadan kredi alınabilecek ve karşılanmayı bekleyen ihtiyaçlar karşılanabilecek. İlerleyen günlerde sosyal güvenlik kurumlarının emekliler için farklı çalışmaları da olacak. Buna göre belli bankalarla görüşmeler sağlayıp emekli maaşlarının on katı kadar kredi alma imkanı sağlatılmış olacak. Şimdilik TEB ve Şeker Bank’ın olumlu baktığı bu proje için diğer bankalar da görüşme bekliyor. Edinilen bilgiye göre diğer bankalara da gayet olumlu yallaşıyorlar meseleye.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP