Belediyelerden Yardım Müjdesi! 3350 TL Altında Geliri Olan Ailelere Maddi Yardım!

Belediyelerden Yardım Müjdesi! 3350 TL Altında Geliri Olan Ailelere Maddi Yardım!

Belediyelerin korona yardımından faydalanmak için aile aylık geliri ne kadar olmalıdır? Belediyelerin korona yardımlarından kimler faydalanabilir? 2020 Belediyelerin korona yardımları nelerdir? Bu soruların cevapları ve detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
Belediyelerden Yardım Müjdesi! 3350 TL Altında Geliri Olan Ailelere Maddi Yardım!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediyelerin korona virüs yardımları sayesinde ihtiyaç sahipleri kuru gıda, sağlık ürünleri, yemek, ekmek ve nakit desteğinden faydalanabilir. Birçok belediye korona virüsü sebebi ile ihtiyacı olan vatandaşlara erzak kolisi veya ekmek yardımı yapmaya başlamıştır. Bu sayede evinden çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Belediyelerin başlattığı yardım kampanyaları ülkenin ilçe ve büyük şehir belediyelerinde hız kesmeden devam etmektedir . Belediyelerin korona yardımlarından faydalanmak isteyen vatandaşlar belediyenin resmi web adresi üzerinden başvuru formu doldurmalıdır.

Belediyelerin Korona Yardımlarından Kimler Faydalanabilir?

Korona yardımlarından faydalanmak için öncelikle başvuru formu doldurulmalıdır. İlçe ve il belediyeleri ihtiyaç sahiplerini tespit ederken başvuru formları üzerinden değerlendirme yapmaktadır. Bu başvuru formlarında en acili yeti olan kişiler yardımdan ilk yararlanacak kişilerdir. 65 yaş ve üstü vatandaşlar için belediyeler yemek, gıda, ilaç, sağlık ürünleri ve diğer ihtiyaçları için yardım kuruluşlarından görevlendirdiği kişileri halkın hizmetine sunmuştur. Ayrıca kronik hastalığı olan kişilerinde evlerinde istirahat etmelerini sağlamak için tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Yardımdan faydalanacak vatandaşlar şu şekilde sıralanabilir:

  • 65 yaş ve üstü vatandaşlar,
  • Kronik rahatsızlığı olan kişiler,
  • Ağır engelli kişiler,
  • Yatalak olan hasta kişiler,
  • Aylık gelir hesaplamasında belli bir ücretin altında aylık geliri olan kişiler başvuru yapmaları halinde belediyelerin korona yardımlarından faydalanabilir.

Belediyelerin Korona Yardımından Faydalanmak Aile Aylık Geliri Ne Kadar Olmalıdır?

Belediyenin korona yardımından faydalanmak isteyen aileler için ilçe kaymakamlığı tarafından başvuruları değerlendirilir. Başvurularda kişilerin aylık gelirlerine bakılır. Söz konusu yardımlardan herhangi birini almak için başvuru yapacak aileler, bakanlığın belirlediği haneye düşen toplam gelirin altında bir geliri olması gerekir. Belirlenen gelir aylık 978,00 TL’dir. Belirlenen gelirin altında bir aylık gelire sahip olan kişiler yardımdan faydalanabilir. Söz konusu yardım için tüm aile üyelerinin başvuru yapması gerekmez. Aile üyelerinin herhangi biri bu başvuruyu internet üzerinden yapabilir.

Belediyenin Korona Yarımlarından Faydalanmak İçin Haneye Düşen Aylık Gelir Miktarları Ne Kadar?

Belediyenin korona yardımlarından faydalanmak için haneye düşen aylık gelir miktarı kişi sayısına göre şu şekilde olmalıdır:

  • 2 kişilik aile: 1.478,00 TL,
  • 3 kişilik aile: 1.874,00 TL,
  • 4 kişilik aile: 2.212,00 TL,
  • 5 kişilik aile: 2.530,00 TL,
  • 6 kişilik aile: 2.814,00 TL,
  • 7 kişilik aile: 3.091,00 TL,
  • 8 kişilik aile: 3.353,00 TL altında olmalıdır.

Aile başına düşen gelir miktarı kaymakamlık ve belediye tarafından incelenerek kişilere yardım hakkı tanınmaktadır. Yardım için başvuru yaptıktan sonra gelir miktarları tespit işlemi başlamaktadır.

Belediyenin Korona Yardımlarına Başvuru Nasıl Yapılır?

Belediyenin korona yardımı başvurusu için belediyelerin internet adresi, mobil uygulaması veya telefon yolu ile yapılabilir. Kişiler evinden çıkmadan başvurularını yapabileceklerdir. Kişiler yardım başvurusu sırasında belediyenin istediği bir takım soruları cevaplamalıdır. Bu sorular kişinin kişisel bilgilerinden oluşmaktadır. Başvuruyu yapan kişi kendi kişiler bilgileri ile formu doldurur. Daha sonra formda belirtmek istediği tüm ayrıntılar için metin kutusu mevcuttur bu metin kutusu ile maddi durumları, sağlık durumu veya farklı durumlar hakkında belediyeye bilgi verebilir. Bazı belediye başvuru formlarından evrak eklenebilmektedir. Kişiler varsa engelli raporu, engelli kartı veya kimliklerinin fotoğrafını çekip gönderebilir. Belediye ek bilgi talep etme hakkına da sahiptir. Bu sebeple belediyenin korona yardım başvurusunu yapan kişiler belediye tarafından arandığında gerekli ek bilgileri vermelidir. Kişiler hangi yardım talebinde bulunmak isterse formda bu yardım talebini belirtmelidir. Daha sonra gönder seçeneğinin ardından yardım işlemleri başlamış olacaktır. Başvuru esnasında güncel ve kullanılan bir cep numarası vermek önemlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP