DOLAR

32,5035

0.17%
EURO

34,7555

0.07%
ALTIN(gr)

2.487,33

1,03%
BİST 100

%
Beşi Bir Yerde Gibi Ödemeler İçin İmzalar Atıldı Ödemeler Bekleniyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Beşi Bir Yerde Gibi Ödemeler İçin İmzalar Atıldı Ödemeler Bekleniyor

Beşi Bir Yerde Gibi Ödemeler İçin İmzalar Atıldı Ödemeler Bekleniyor

Devlet toplu destek paketlerini çok seviyor. Aynı anda milyonlarca vatandaşın müşkülü çözülmüş oluyor. Devlet destek paketleri vatandaşlar tarafından oldukça fazla ilgi görüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
Beşi Bir Yerde Gibi Ödemeler İçin İmzalar Atıldı Ödemeler Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binlerce hanenin ışığını tekrar yaktıran esnaf içinse kepenk açtıran ödemeler E Devletten incelenebilir. Yeni destek ödemelerinin startını veren devlet bu defa her yaştan ve her statüden vatandaşı kucaklıyor. Özellikle çocuklar ve kadınlar için yapılan ödemelerin ödenek tutarı dudak uçuklatıyor. Durmadan çalışmaya ve üretmeye deva eden devlet bu hamleleri ile sosyal devlet olmasının gerekliliğini yerine getiriyor. Verilecek ilk destek ödemesi muhtaç er ve erbaş ailelerine yönelik olacak. 2 ayda bir 550 TL ödeme alacak olan ailelerin başvuruları farklı şekillerde yapılabilecek. Aileler kendi başvurularını kendileri yapabilecekleri gibi er, erbaşlar da vekâleten başvuru yapabilir.

Ödemeler Anında Gerçekleştirilecek

Bir diğer ödeme muhtaçlar için olacak. Maaş usulüyle verilecek ödeme aylık 650 TL olacak. Devletten başka desteklerin alınmasında sıkıntı yaşatmayacak olan bu maaş ile milyonlarca vatandaş evini geçindirebilecek. Evine hiç para girmeyen vatandaşların bu ödemeden yararlanması bekleniyor. Asgari ücretin üçte biri denilen kesin sınırın bile olmaması durumu iyice özetler nitelikte. Diğer ödeme ise eşi vefat eden kadınlara yönelik olacak. Kız çocuklarını da bu desteğe dahil eden devlet bu hareketiyle çok kamuoyundan büyük yankı uyandırdı. Eşi vefat eden ve başka sosyal güvencesi olmayan kadınlar devletten 650 TL ödeme alacak ve periyotları da iki ayda bir olacak. Kız çocukları için de aynı hak söz konusu olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP