DOLAR

32,4859

0.22%
EURO

34,5747

0.21%
ALTIN(gr)

2.478,91

-0,16%
BİST 100

%
Binlerce Kişi Bu Haberi Bekliyordu Ödemelere Hemen Başlanacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Binlerce Kişi Bu Haberi Bekliyordu Ödemelere Hemen Başlanacak

Binlerce Kişi Bu Haberi Bekliyordu Ödemelere Hemen Başlanacak

Pandemi sürecinde iş yerleri çalışanlarını işten çıkarmak yerine olası durumlar için ücretsiz izne ayırdı. Bu şekilde pandemi sonrası yaşanması muhtemel bir kaosun önüne geçerken vatandaşı da maddi anlamda sıkıntıya soktu. Devlet duruma müdahale ederek ücretsiz izin alan vatandaşlar için yeni bir destek çalışmasının olacağını duyurdu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Binlerce Kişi Bu Haberi Bekliyordu Ödemelere Hemen Başlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ücretsiz İzne Ayrılan Vatandaşa Aylık Destek Sunulacak

Ücretsiz izne ayrılan vatandaşların faydalanabileceği devlet desteğinin yıl bitmeden ödenmesi bekleniyor. Başvurularla beraber ödeme takviminin de yayınlanması planlamalar arasında. Ödemelerin vatandaşın kullanmak istedikleri banka hesabı üzerinden yapılacağı belirtildi. Ancak her ihtimale karşı eksik ya da hatalı IBAN bilgisi veren vatandaşların ödemeleri için bir formül bulundu. Bu durumla karşılaşan vatandaş ödemesini PTT aracılığı ile alabilecek. İki günlüksürede ödemelerin gerçekleştirileceğinin de altı çizildi. Vatandaşın kolay ve hızlı şekilde ödeme alarak yaşanan ekonomik sıkıntının önüne geçilmesi planlanıyor.

Başvurular tek şekilde yapılacak. E Devlet’ten açılacak olan seçenek üzerinden başvuru oluşturacak olan vatandaşlar tüm işlemleri yine E Devletten halledecek. Ayrıca devlet desteğinin sonuçlarını ve onaylanmasının ardından yapılacak ödemelerin takvimi burada paylaşılacak. Nakdi yardımlar seçeneğine girerek ilgili sayfaya ulaşan vatandaşlar diğer işlemleri de sayfanın yönlendirmesiyle gerçekleştirebilecek. Ödemelerin periyotlar halinde yapılması öngörülürken geri ödeme durumu söz konusu olmayacak. Bu sayede vatandaş eline geçen parayı rahatlıkla harcayabilecek. Pandemi ve normalleşme sürecinin gidişatına göre ödemeler devam edecek ya da durdurulacak. Bu yüzden vatandaşların E Devleti devamlı takip etmeleri yönünde uyarıldı. Her ay bir sonraki ay hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP