Binlerce Vatandaş Yararlanacak 1460 TL Destek Ödemesi İçin Geri Sayım Bitti

Binlerce Vatandaş Yararlanacak 1460 TL Destek Ödemesi İçin Geri Sayım Bitti

Devlet yeni ödeme paketinin sadece yaşlı ve engelli vatandaşları kapsadığını açıkladı. Bu sayede binlerce vatandaş bakıma muhtaç olmayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Binlerce Vatandaş Yararlanacak 1460 TL Destek Ödemesi İçin Geri Sayım Bitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandeminin araya girmesiyle beraber 65 yaş üstü vatandaşlar iş bulamaz hale gelirken engelli vatandaşlar daha zor koşullarda hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Devamlı geliri olmayan bu kategori için devlet yeni bir ödeme planı yaptığını duyurdu. Bu sayede zaten zor durumda olan vatandaşlar evlerinde rahat şekilde oturabilecek. Ayrıca temiz şekilde bakılabilecek. Belirlenen şartları sağlayan vatandaşlara anında 1460 TL ödeme yapılacak. Bazı ödemeler için belirli pilot iller belirlenirken bu paket için pilot bölge uygulaması getirilmedi. Acil durum kapsamında değerlendirilen ödeme paketi için vakit kaybedilmeyecek. Her ay verilecek olan 1460 TL ilgili vatandaşların yakınlarını kapsıyor.

Engelli Vatandaşlar Sağlık Raporu Alacak

Bundan dolayı dışarıdan bakıcı tutulması ödeme paketinin kapsamından çıkıyor. Ek olarak 65 yaş üstü vatandaşlar için yaşlılık aylığı da ödenecek. Emekli maaşı almayan vatandaşlar için hazırlanan maaş için başvurular çığ gibi. Ödemelerin sıralamasında bu sefer farklı bir yöntem izlenecek. Normalde TC kimlik numaraları veya haftanın günleri sıralamayı belirlerken bu defa il il ödeme yapılacak. İllerin ödeme listesi başvurular açıklandıktan sonra yayınlanacak. Bakım hizmet ücretinden faydalanmak için belirlenen şartlar da vatandaşlarla paylaşıldı. Buna göre hiçbir yerden maaş alınmaması gerekiyor. Buna emekli maaşı da dahil edildi. Ayrıca bakıma muhtaç olunması da gerekiyor. Engelli vatandaşların ağır engelli statüsünde bulunması ve bunu sağlık raporuyla belgelemesi de istendi. İl ve ilçe Müdürlükleri başvuruları toplayacak mercii olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP