DOLAR

32,3379

0.17%
EURO

35,1803

-0.04%
ALTIN(gr)

2.243,49

0,01%
BİST 100

%
Bir SMS İle Devlet Desteği Cebinizde! 1460 TL Ödeme Alabilirsiniz!
  • Finans 365
  • Finans
  • Bir SMS İle Devlet Desteği Cebinizde! 1460 TL Ödeme Alabilirsiniz!

Bir SMS İle Devlet Desteği Cebinizde! 1460 TL Ödeme Alabilirsiniz!

Enflasyon verileri ile beraber birçok destek ödemesine de zam yapıldı. Ödemelerin eski hali ile yeni hali arasında şaşırtıcı farklar bulunuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Bir SMS İle Devlet Desteği Cebinizde! 1460 TL Ödeme Alabilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüs herkesi mağdur etmeye devam ederken yüz güldüren gelişmeler de yaşanıyor. Açıklanan enflasyon verilerine ek olarak memur zamlarının da konuşulması destek ödemelerine zam gelir mi sorusunu akıllara getirmişti. Devlet vatandaşın merakını gidererek devlet desteklerine zam yaptı. Zamlı şekilde verilecek ilk ödeme ise yaşlılara, emeklilere, engellilere yapılacak ödemeler olacak. Özellikle engelliler için gerekli, olan tek evrak yüzde 50 engelli raporu olarak açıklandı. 65 yaş ve üstü olan vatandaşların, engelli olan vatandaşların yakınlarına yapılacak bu ödeme için SMS atılması yeterli olacak. 1460 TL olarak belirlenen ödemelerin aylık olarak hesaba yatırılması bekleniyor.

Tek Tuşla Ödeme Talebi

Pandemiyle beraber en çok sıkıntı yaşayan kesim yaşlı ve engelli kesim oldu. Bu sıkıntıların önüne geçilmesi için gereken tüm çalışmaları yapan devlet son olarak ödemeleri zamlı yapmaya karar verdi. 65 yaş üzeri yaşlı ve emeklilere ek olarak %50 engel durumu bulunan vatandaşa da ödeme yapacak. 1. Ve 2.dereceden yakınlara verilecek olan bu ödemeler için başvurular en kısa zamanda başlayacak. Ödeme sorgulaması için de SMS gönderme tekniği uygulanacak. 1460 TL Ziraat Bankası aracılığı ile vatandaşa gönderilmiş olacak. Aylığın alınıp alınmadığı ya da olası durumları Ziraat Bankasının belirteceği numaraya SMS atarak öğrenebileceksiniz. Başvuran vatandaşların maddi durumunun yetersiz olması ve bakıma ihtiyacının olması gerekir. Ayrıca aylık gelire de dikkat edilecek. Asgari ücretin altında geliri olanlar başvuruda bulunabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP