DOLAR

32,3683

0.15%
EURO

34,9841

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,09

0,21%
BİST 100

%
Bir Tavukçuluk ve Yumurta Devi Daha Konkordato İlan Etti (Sektörde Neler Oluyor)
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bir Tavukçuluk ve Yumurta Devi Daha Konkordato İlan Etti (Sektörde Neler Oluyor)

Bir Tavukçuluk ve Yumurta Devi Daha Konkordato İlan Etti (Sektörde Neler Oluyor)

Konkordato ilan eden firmalar furyasına tavukçuluk ve yumurtacılık işi yapan dev firma da katıldı. Sektörde kan kaybı devam ediyor. Bunun en büyük nedenleri arasında da Irak hükümetinin aldığı kararlar olduğu ifade ediliyor. Tavukçuluk ve yumurta sektöründe neler oluyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Bir Tavukçuluk ve Yumurta Devi Daha Konkordato İlan Etti (Sektörde Neler Oluyor)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ayakkabıcılık, gayrimenkul, gıda vb. sektörel sıkıntı yaşayan sektörler grubuna tavukçuluk sektörü de katıldı. Tavukçuluk sektörünün eskilerinden olan firma konkordato ilan etti.

Ekonomik kriz tavukçuluk sektörünü de etkilemiş, ve sektörün önde gelen firmaları konkordato ilan etmişti.

Özellikle Irak hükümetinin yumurta ithalatını durdurma kararından dolayı yerli şirketlerin iflasa sürüklendiği gündeme gelmişti. Gaziantep Yumurta Üreticileri Birliği(GYÜB) Başkanı Kenan Uygur, sektörde iflasların ve konkordato başvurularının başladığını aktarmıştı. Beklendiği gibi konkordato haberleri gelmeye başladı. Sektörün üretim üslerinden olan Konya’da faaliyet gösteren tavukçuluk devi BARANOKLAR TAVUKÇULUK GIDA YEM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ konkordato ilan etti.

Konya’nın önde gelen yumurta firmalarından birisi konkordato ilan etti. Edinilen bilgilere göre; firmaya konkordato komiseri olarak Ahmet Bulca atandı. Konkordato ile ilgili mahkeme kararı, ilan.gov.tr’de de yer aldı.

Açıklama şu şekilde:

“Mahkememizde görülen konkordato davasının yargılaması sırasında, 2004 s. İİK.nin 289/3. maddesi gereğince, Konya Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün **** sicil sırasında kayıtlı davacı BARANOKLAR TAVUKÇULUK GIDA YEM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’ne 04/09/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 YIL SÜREYLE KONKORDATO KESİN MÜHLETİ VERİLMESİNE ve Konkordato geçici komiseri olan AHMET BULCA’nın bugünden itibaren Konkordato komiseri olarak görevine devam etmesine karar verildiği İLAN olunur.”

Sektörü krizden kurtarmak adına yeni adımların atılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP