DOLAR

32,5269

0.03%
EURO

34,8561

0.53%
ALTIN(gr)

2.429,71

-0,12%
BİST 100

%
Bitcoin 250 Bin Dolar Sınırın Aşmayı Başarabilir Mi?

Bitcoin 250 Bin Dolar Sınırın Aşmayı Başarabilir Mi?

Dünyanın en çok konuşulan kripto para birimlerinden biri olan Bitcoin hakkında spekülasyonlar tüm hızı ile devam ediyor. Son aylarda düşme eğilimine giren ve Merkez Bankaları tarafından adeta savaş açılan Bitcoin ne olur?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Bitcoin 250 Bin Dolar Sınırın Aşmayı Başarabilir Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde yaşadığı sert düşüşün izlerini silmeye devam eden ve yeniden 9 bin dolar seviyesine kadar gelen Bitcoin için farklı tahminler yapılmaya devam ediliyor. Pek çok ülkenin Merkez Bankası tarafından yasaklanan para birimi aldığı sert darbelere rağmen emin adımlarla yoluna devam ediyor.

2022 Yılına Kadar 250 Bin Dolar Seviyesini Zorlar

Bitcoin için pek çok gelecek tahmini senaryosu üretiliyor. Üretilen bu senaryoların bazılarında Bitcoin tamamen çökerken bazılarında ise rekor seviyelere çıkıyor. Bunlardan biride daha önce pek çok büyük yatırıma imza atan Tim Draper’dan geliyor. Draper yapmış olduğu açıklamada kripto para birimi Bitcoin’in 2022 yıl sonuna kadar 250 bin dolar seviyesini zorlayacağını iddia etti. Değerinin artmasının yanı sıra aynı zaman Bitcoin dünyayı farklı pek çok açıdan da büyük oranda etkileyecek.

Kahve Alırken Bile Kripto Para Kullanacak

Draper’e göre kripto para birimi kullanımı önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaygınlaşacak. Gelecekte öyle bir noktaya gelecek ki içtiği kahve parasını nakit para ya da kripto para birimi dışında başka bir yöntemle ödeyen kişiler komik bulunacak.

Geride bıraktığımız sene içerisinde 20 bin dolar seviyesini bulan ardından deyim yerindeyse bir anda çakılmaya başlayarak 10 bin dolar seviyesinin altına gerilemişti. Bu düşüşteki en büyük pay ise ünlü yatırım uzmanlarının ve merkez bankalarının sürekli olarak bitcoin hakkınad spekülasyon yapması, insanları bu para biriminden çıkmaya teşvik etmesi olarak gösterilmişti. Şu anda 9 bin dolar seviyesinde bulunan Bitcoin’in önümüzdeki 5 sene içerisinde böyle bir başarıyı gösterip gösteremeyeceği ise büyük bir merak konusu oldu. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP