DOLAR

32,5346

0.24%
EURO

34,7590

0.07%
ALTIN(gr)

2.493,47

1,28%
BİST 100

%
Araçlarda Kripto Dönem Başlıyor

Araçlarda Kripto Dönem Başlıyor

Ford Motor bünyesinde kripto para tabanlı üretim, araçlar arasında iletişim formundan patent aldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Araçlarda Kripto Dönem Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

rABD’de yaşayan Ford sürücüleri Ford Motor tarafından üretilen araçlarda, otomobilden otomobile sanal para transferi yapabilecekler. Sistem Ford tarafından, sürücülerin gitmek istedikleri yere daha hızlı gidebilmek için önünde seyir halindeki araca ödeme yaparak geçiş üstünlüğünü satın almak isteyen kullanıcılar için gerçekleştirildi. Ford Motor bünyesine ait kuruluşlardan bir tanesinin ABD Patent ve Tescil kuruluşuna 2016 yılında yapmış olduğu başvuru olumlu bulunarak kurum tarafından uygun görüldü ve onaylandı.

Araçlarda Kripto Dönem Nasıl Olacak?

CMMP (Cooperatively Managed Merge and Pass), kendi oluşturmuş olduğu belirli bir güzergâh içerisinde ve yolda gidişat halinde araçların, birbirleri arasında iletişim kurarak haberleşmelerini sağlayan bir sanal para platformu daha gün yüzüne çıkıyor açıklamalarında bulundu. Oluşturulan bu yeni sistem, araçların kendi aralarında haberleşme sağlayarak ve birbirleri arasında veri akışını düzenleyerek sürüş güzergâhındaki trafiğe ait belirli şablonların çıkarılmasına olanak sağladığı belirtildi. Sistem aynı zamanda sürücüler ile alakalı veri toplayarak dahile depolama hafızasında saklıyor. Her ne kadar Facebook tarafından yayınlanan paylaşım esnasında spekülasyonlara neden olunsa da Ford tarafından gerçekleştirilen yazılım ile birlikte bilgilerin sızdırılmazlığı konusunda teminat verildiği dile getirildi.

Sanal Paralar Kullanılacak mı?

Kullanıcıların aklına ilk gelen sorulardan birisi olan, “Araçtan araca para aktarımı sağlanabilecek mi?” ifadesinin cevabı kurum yetkilileri tarafından “Araçtan araca para aktarımı söz konusu değil, fakat kullanıcılar araçlarında bluetooth sistemi ile oluşturdukları kullanıcı profilleri doğrultusunda, bağlı bulunan kripto para hesaplarından aktarım gerçekleşecek” ifadeleri kullanıldı.

CMMP sisteminde dahil olan araçların ikiye ayrıldığını belirten uzmanlar, tüccarlar ve tüketiciler sınıflandırması olarak araçları gruplandırdıklarını belirterek, açıklamalarında şu ifadelere yer verildi. “Tüccar araçlar genellikte trafikte en yavaş olan baremde(şerit) ilerleyerek, istedikleri yerlere hızlı bir şekilde ulaşım sağlamak isteyen tüketici araçlara, kendilerini geçebilmeleri için zaman ve yer kazanımı sağlıyor, tabii olarak tüccar araçlar CMMP sanal parası karşılında bu işlemi gerçekleştiriyorlar. Ücretler konusunda ise tüketici araç gruplarının gidiş güzergâhları üzerinde ne kadarlık bir avantaj sağmak istediklerine göre değişiyor.”

Kullanıcılar ve sürücülerin belirli nokta da kafaları karışmış olsa da henüz sistemin yürürlüğe girebilmesi için altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten uzmanlar, 2022 yılına kadar sistematik bir şekilde ilerleme kaydedilmesi durumunda ilk denemelerin 2022 yılının orta çeyreğinde 22 milyar dolarlık bir yatırım ile gerçekleşeceğini kaydederek, Ford Grubunun yapay zeka çalışmalarına 1 milyon dolarlık bir sermaye ayırdıklarını da sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP