DOLAR

32,5425

0.22%
EURO

34,8259

0.23%
ALTIN(gr)

2.475,66

0,56%
BİST 100

%
Bitcoin Çöktü, 1 Senede Yüzde 70 Değer Kaybetti

Bitcoin Çöktü, 1 Senede Yüzde 70 Değer Kaybetti

Bir dönem kazandığı değer ile gündemden düşmeyen kripto para birimi Bitcoin şimdi de yaşadığı çöküş ile gündeme gelmeye devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
Bitcoin Çöktü, 1 Senede Yüzde 70 Değer Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanal Para Birimi Eriyor

Dünyanın en güçlü sanal para birimleri arasında gösterilen Bitcoin’de yaşanan çöküş tüm hızı ile devam ederken son 1 yıllık zaman dilimi içerisinde Bitcoin’in yüzde 70 değer kaybettiği açıklandı. Bir dönem 20 bin dolar sınırına yaklaşan ve bu sınırı aşacağı iddia edilen Bitcoin için işler kötü gitmeye devam ediyor. 6 bin 500 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin cazibesini kaybederken artık kripto para birimleri arasından seçimde bulumak isteyen kişiler Zcash adı verilen kripto para birimini tercih ediyor.

Dünyanın En Büyük Kripto Parası Unvanı Hala Ona Ait

Günlük 5,3 milyar dolarlık işlem hacmi ile hala dünyanın en büyük kripto para birimi olma unvanını elinde bulunduran Bitcoin piyasa değeri ile başarısını sürdürmeye kararlı gibi görünüyor. Ancak bir dönem değerinin kısa sürede 40 bin dolara çıkacağı iddia edilen Bitcoin için bu rakamın yakın zamanda ortaya çıkması son derece zor gibi görünüyor. Bitcoin için yeni soru ise dip noktasının neresi olacağı yönünde öne çıkıyor.

Bitcoin Neden Düşüyor, Yeniden Yükselecek Mi?

Bitcoin sanal para biriminin değer kaybetmesinin 3 ana nedeni gösteriliyor. Bunlardan ilki Güney Kore’nin bitcoin alan kişilerin kimliklerini açıklama zorunluluğu getirmesi, İnternet üzerinden ödeme hizmeti sunan dev şirketlerin Bitcoin ile ödeme almayı sonlandırması ve profesyonel yatırımcıların devreye girmesi gösterildi. Yine ortaya atılan bir başka iddia ise çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. İddialara göre bitcoin bir diğer sanal para birimi olan Tether ile manipüle edilerek suni bir şekilde yükseltildi. Bitcoin’in yine 20 bin dolar seviyesini görmesi son derece zor görünüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP