DOLAR

32,5772

0.1%
EURO

35,0438

0.57%
ALTIN(gr)

2.434,91

0,50%
BİST 100

%
Bitcoin Couture, New York Moda Haftasında İlk Kez Görücüye Çıktı

Bitcoin Couture, New York Moda Haftasında İlk Kez Görücüye Çıktı

New York Borsası yatırımcıları serbest düşüşte olan piyasalar ile uğraşırken, şehrin başka bir yerinde bu hafta gözler daha değişik konulara yöneldi. New York Moda Haftası 8 Şubat tarihinde resmen başladı ve Salı günü düzenlenen bir ön gösterimde son haute couture ve avangart tasarımlar sergilendi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
Bitcoin Couture, New York Moda Haftasında İlk Kez Görücüye Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zeitgest’e naçizane bir dokunuşta bulunan Ovadia & Sons’un podyumdaki gösterisi, Bitcoin temalı bir kıyafetin podyumda sergilenmesiyle doruğa çıktı.

NYFW’de Bitcoin Rüzgarı

Bilindiği gibi Bitcoin, içerisinde bulunduğumuz dönemde birçok alanda en çok konuşulan konu olarak karşımıza çıkıyor. Blockchain altyapısından madenciliğe kadar Bitcoin ile alakalı ne varsa hayatımızın büyük bir bölümünü işgal etmiş durumda. Birçok mecrada Bitcoin ile ilgili atılımlar ve çalışmalar halihazırda sürüyor ancak bu safer ki çalışma, beklenmediği üzere moda sektöründen geldi ve Bitcoin New York Moda Haftası’na damgasını vurdu.

Bitcoin Temalı Tasarımlar

Moda tasarımcıları her zaman revaçta olan konuları işlerler. Toplumun en beğendiği konuları, renkleri ve desenleri bulup onlara sunmakla yükümlüdürler. Elbette ki bir moda tasarımcısının Bitcoin temalı bir tasarım yaratması için Bitcoin’in alt yapısını bilmesine ve Blockchain’i tamamıyla kavramasına hiç gerek yoktur. Yapması gereken tek şey Bitcoin logosunu alıp tasarıma eklemesidir. Tabii ki bununla birlikte de tasarımda sadece etiket anlamında Bitcoin’in bulunmasının bir anlam ifade etmeyeceğini düşünmek oldukça yanlıştır.Zira Bitcoin için yapılan motifler halkın kripto para birimlerine alışma sürecini hızlandırmakla beraber yen ilgi odaklarının oluşmasına da yardımcı olmaktadır.

Bitcoin için Yeni Slogan

Ariel ve Shimon Ovadia’nın NYFW’deki koderi, ilhamını punk, Silikon Vadisi ve kripto parada çıkardı. 35 parçalı bir koleksiyonunda sergilenen bu modellerin Bitcoin temalı olanı, açık yeşil bir gölek ve denizci şapkası ile bütünleşti. Bu modelin üzerinde ise ‘’Bitcoin accepted-No cash’’ sloganı bulunmaktaydı. Bununla beraber giysiyi üzerinde taşımakta olan modelin ellerinde oldukça ağır birer kripto çanta da bulunuyordu. Bitcoin’in New York Moda Haftası içerisinde model içeriklerinde tanıtılması, kripto paraların gelecekte daha da yaygın olarak karşımıza çıkacağının bir kanıtı niteliğindedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP