DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Bitcoin Haftayı Nasıl Tamamladı?

Bitcoin Haftayı Nasıl Tamamladı?

Son yılların en çok konuşulan kripto para olan Bitcoin, dikkatleri yine üzerine çekmeyi başardı. Her geçen gün çeşitli etkiler yaratan Bitcoin şu sıralar yine gündemde. Bitcoin ile ilgili son detaylar haberimizde. Merak edilen Bitcoin değeri…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Bitcoin Haftayı Nasıl Tamamladı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen aylarda düşüşte olan Bitcoin, geride bıraktığımız şubat ayında yükselerek ilgi çekmeye devam ediyor. Güney Kore’de açıklanan haberle yasaklanacağı öğrenilen kripto paraların arasında olan Bitcoin, hızlı bir düşüş yaşamıştı.

Seul yönetimi, Bitcoin gibi kripto paraların çeşitli yasa dışı işlemlerde kullanıldığı gerekçesiyle düzenleme yaptı. Yapılan düzenlemede kripto paraların kullanılamayacağını duyurdu. Güney Kore’de her kesim insan tarafından kullanılan Bitcoin, dünyadaki diğer yerlere göre daha fazla ilgi gördüğü için tüm uyarılara rağmen daha hızlı yükseldi. Fakat yapılan yasaklarla Bitconin değeri 12.699 dolara kadar düştü. Daha sonra yapılan açıklamayla kripto para olan Bitcoin yukarı tırmandı.

Peki Neydi Bu Açıklama?

Açıklamada kripto paraların yasaklanmasının söz konusu olmadığını, onların daha şeffaf olması için çeşitli çalışmalar yapıldığından bahsedildi. Bu açıklamayla Bitcoinin tekrar yükselişe geçmesi kaçınılmaz oldu. 26 Şubat’tan sonra Bitcoin 10 bin doların üzerinde kalmaya devam etmekte.

The Wall Street Journal gazetesinin son çıkan haberleri arasında dijital bir para birimi olan Bitcoinin, ilerleyen günlerde yükselmeye devam edeceği haberi yer almaktadır. Gazetedeki haberi aktaran Tom Lee’nin haberine göre Bitcoinin 2018 yılı sonunda 25 bin dolara kadar tırmanacağı ve pek çok şirketin Bitcoin desteği sağlayacağını iddia ediliyor. Facebook, Starbucks ve Amazon bu şirketler arasında yerini alacağı söyleniyor.

Starbucks’da Dijital Para Dönemi

Dijital para olarak gündemden düşmeyen Bitcoinin, şu sıralar Starbucks için ödeme imkânı sunacağı son çıkan haberler arasında. Starbucks Yönetim Kurulu Başkanı, daha önce blok zincir teknolojisi kullanılacağından bahsetmişti. Starbucks firmasının ana Starbucks uygulaması için kullanacağı bu teknoloji, Bitcoin desteği sağlayacak şirketler arasına Starbucks’ın ekleneceğinin bir işareti olabileceğini düşündürdü.

Kripto para olan Bitcoinin şu an bu haber kaleme alındığı sırada değerinin 10.949 dolar olduğunu söyleyerek gündemi uzun bir süre daha meşgul edeceğini belirtmek gerekir. Önümüzdeki günlerde Bitcoin düşecek mi yoksa yükselecek mi bekleyerek öğreneceğiz…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP