DOLAR

32,5258

0.23%
EURO

34,8601

0.37%
ALTIN(gr)

2.487,38

1,03%
BİST 100

%
Bitcoin Hakkında En Çok Merak Edilenler

Bitcoin Hakkında En Çok Merak Edilenler

Son zamanların en çok konuşulan ve ayrıca merak edilen Bitcoin Satoshi Nakamoto tarafından 2008 yılında icat edilen ve ülkelerin para birimleri ile hem alınıp hem de satılabilen ayrıca dilenen yere transfer edilebilen sanal para birimidir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Bitcoin Hakkında En Çok Merak Edilenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerin konuşulan parası Bitcoin hakkında merak giderek artıyor. Bitcoin diğer para birimlerinden farklıdır çünkü herhangi bir merkeze bağlı değildir ve bağımsızdır. Bitcoin Para birimi BTC olarak kısaltılmaktadır. Dünyaca ünlü olan Bitcoin hakkında merak edilen her şey burada. Sorularla Bitcoin hakkında merak edilenler:

Bitcoin Nedir nasıl ortaya çıkmıştır?

2008 yılında Satoshi Nakamoto‘nun bir deneyle başlattığı ve gittikçe popüler hale gelen ve birçok kişinin ilgilendiği ve kullandığı sanal para birimidir. Herhangi bir ödeme sistemine ya da merkeze bağlı olmayan Bitcoin aracısız olarak transfer edilme olanağına sahiptir.

Bitcoinin Değeri Ne Kadardır?

Değeri günbegün değişen Bitcoin 33.197,68 Türk Lirası, 8.430,30 Amerikan Doları, 6.832,2260 Euro, 6.009,2496 Pound ve 8.001,9359 İsviçre Frangı değerindedir.

Bitcoin Nasıl Kullanılır?

İlk olarak Bitcoin alım ve satımı yapabilmek adına sanal bir cüzdan oluşturmak gerekiyor. Dilediğiniz kadar sanal cüzdan oluşturabilirsiniz; herhangi bir sayı sınırlaması olmayan sanal cüzdanlarınızla dilediğiniz yere transfer yapabilirsiniz. Bitcoin satın alınarak ya da madencilik ile elde edilen ve internet ortamında da harcanabilen bir para birimidir.

Bitcoin nasıl oluşur?

Bitcoin sanal bir para birimi olduğu için herhangi bir şekilde basılıp dağıtılması söz konusu değildir. Bilgisayarlara indirilen uyumlu programlarla şifre kırarak gerçekleştirilen madencilik yoluyla elde edilir.

Bitcoin’in Güvenirliliği Nedir?

Herhangi bir kurumun kontrolü altında olmadığından ve sanal olduğu için hesaplara el konulamamasından dolayı ekonomi uzmanlarının takdirini kazanıyor. Bitcoin kullanıcıları için en büyük tehlike büyük hırsızlıklara sebep olabilen siber saldırılardır.

İnternet ortamından bilgisayarınıza bulaşabilecek bir virüs tüm paranızın çalınmasına sebep olabileceğinden kullandığınız sanal cüzdanınızı şifrelemeli ve bilgisayarınızı güvenli tutmalısınız. Transfer edilen paralar bir daha geri alınamadığından kullanacağınız platformlar güvenli olmalıdır.

Bitcoin’in Dezavantajları Nelerdir?

  • İzi sürülemediğinden suçların takibi gerçekleştirilemediğinden bir çok yasa dışı olayı gerçekleşmesi söz konusu olabilir.
  • Kaybedilen sanal cüzdan ya da Bitcoinleri geri alacak herhangi bir mekanizma olmadığından paraların internetsiz ortamda saklanması en güvenilir yöntemdir.
  • Çok fazla risk taşıdığı için alım ve satımlarında zorluk çekilmektedir.
  • Kullanım alanı dar olduğundan istediğiniz yerde kullanma şansı çok azdır.
  • Bitcoin’in değeri gittikçe artarken bir anda düşebilme ihtimali vardır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP