DOLAR

32,4080

0.18%
EURO

35,4016

0.19%
ALTIN(gr)

2.325,59

0,29%
BİST 100

%
Bitcoin Kullanıcılarını Tedirgin Eden Açıklama

Bitcoin Kullanıcılarını Tedirgin Eden Açıklama

Amerika Birleşik devletleri Harvard üniversitesi ünlü ekonomistin yaptığı açıklamalar gündeme bomba etkisi yaptı. Ünlü ekonomist Kenneth Rogoff’a göre Bitcoin fiyatlarının 100 dolara görmesi ihtimalleri, Bitcoin'in 10.000 doları görmesinden daha muhtemel olduğunu vurgulamıştır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:43
Bitcoin Kullanıcılarını Tedirgin Eden Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de ve Dünya’da bir çok ülkenin son günlerde yatırm olarak gördüğü sanal para birimi Bitcoin hakkındaki bu söylemler, bir çok Bitcoin yatırımcısını tedirginliğine sebeb olmaktadır. Ünlü Harvard’lı ekonomistin söylediklerine göre, bundan on yıl sonra Bitcoin fiyatları yüz dolara kadar düşecekti. Diye ifadelerinde Bitcoinin değer kaybına uğruyacağını vurgulamıştır.

Bir çok ülkede acemi yada profesyonel olarak sanal para dünyasında ,kripto para birimlerinden olan Bitcoin’in hakkında ki bir çok olumlu yada olumsuz yorumlara bir yenisi daha eklenmiştir. Kripto para birimlerine edilen yorumların sonuncusu ekonomist Rogoff tarafından geldi. Harvard’lı ekonomiste göre ” gelecekteki on yıl içerisinde gerçekleşecek olan değer miktarı, bitcoinin sanal para değeri günümüzdeki değerinden çok düşük seviyelere inecektir. Gelecek on yılda bitcoin değeri yüz dolar olabilme ihtimali , bitcoinin yün bin dolar olabilme ihtimalinden daha yüksek olduğunu vurgulamıştır. ünlü ekonomistin sanal para dünyasında yasa dışı para elde ve vergi kaçakcılığının engellenmesi durumunda para üzerindeki kullanım miktarının bitcoin düzerinden daha düşük olduğunu vurgulamıştır. ünlü ekonomist bu sözleri kullanarak Bitcoin hakkındaki düşüncelerini ifade etmiştir.

Harvard’lı ekonomistin söylediklerine göre hükümetin son günlerde yaptığı kriptolu para birimlerindeki uygulamalar ön görmektedir. Devletin bu kriptolu para birimleri üzerine denetleyici ve düzenleyici yönetmelikler koyduğunu, ancak hükümetin bir an önce bu denetleme ve düzenlemeleri uygulayamacaklarından bu işlemlerin zaman alacağını vurgulamaktadırlar.

Zamanımızda kriptolu para birim uygulamaları devlet kontrollerinde regülasyonlara uğramaktadır. Geçtiğimiz yıl Japonya’daBitcoin sanal parası yasal hale getirilmiştir. Bu ülkede borsada bitcoin sanal olarak yatırımcıların hizmetine sunulmuştur. Geçtiğimiz günlerde sene başında yaklaşık beşyüz otuz milyon dolarındaki değere sahip Bitcoinin çalınmasından sonra kriptolu para dünyasında yüksek güvenlikli regülasyonlara gerek duyulduğunu göstermektedir. Ve bir çok ülkede ve güney kore gibi asya lı devletlerde kriptolu ticaret alışverişleri yapılmasına izin verilmiştir.

Ünlü ekonomist profösör sayın Rogoff, röpoprtajında “Teknoloji dünyasının hızla geliştiğini , metal para imalatından ,kağıt türevi para imalatına kadar , tarihin her aşamasında paranın her evresini ve yeni oluşumları tüzel sektörlerin yaptığını vurgulamıştır.” şeklinde ifade ederek düşüncelerini belirtmiştir. Günümüzde bitcoin fiyatalrı on dört bin seviyelerinden on bin 600 seviyelerine düşmüştür.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP