DOLAR

32,5670

0%
EURO

34,9310

0.11%
ALTIN(gr)

2.427,12

-0,11%
BİST 100

%
Dünyanın En Zor Bitcoin Bulmacasının Çözümü En Az Yaratıcısı Kadar Zekice

Dünyanın En Zor Bitcoin Bulmacasının Çözümü En Az Yaratıcısı Kadar Zekice

1FLAME6 adresinde yer alan dünyanın en zor bitcoin bulmacası, bir ay sonunda nihayet çözüldü.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Dünyanın En Zor Bitcoin Bulmacasının Çözümü En Az Yaratıcısı Kadar Zekice
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen hafta, bitcoincileri yıllardır şaşkına çevire, gizemli ve fena şekilde zorlu bir bulmaca nihayet çözüldü. Bu süreçte, bulmacayı çözen kişi 5 BTC ikramiye ve bol miktarda alkış kazandı. 2015 yılında piyasaya sürülen bu bulmaca, ilk başlarda çok fazla ilgi çekmişti. Fakat kimse çözmek için bir adım atmamıştı. Bunun sonucunda da bulmacaya olan ilgi iyice azalmıştı. Ancak geçtiğimiz hafta bulmacanın çözülmesiyle bu ilgi tekrar patlak verdi.

30 Yaşında Bir Programcı

Bulmaca 1FLAME6 adresinde yer alıyordu. Adreste görsel bir bulmaca ve bu bulmacanın çözülmesi sonucunda elde edilecek olan 5 BTC’den meydana geliyordu. İlk bakışta bulmacada bitcoin cüzdanının anahtarlarına dair ipuçları olduğu belliydi. Fakat bu ipuçları o kadar ustalıkla gizlenmişti ki saatlerce baksanız bile bulmak neredeyse imkansız gibiydi. Ta ki Isaac takma adı altında çalışan 30 yaşında bir programcı öne çıkana kadar…

1 Ayda Çözdü

Isaac takma adlı kişi gerçek ismini açıklamamasının nedenini ülkesinde bitcoin bulundurmanın oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabilmesinden kaynaklandığını dile getirdi. Isaac bulmacayı sadece 1 ay önce öğrenmişti. Fakat bu bir ay içerisinde bitcoin çevrelerinin kaydettiği ilerlemeden çok daha fazlasını kaydetti. Resmin içerisinde ‘’B34u7y, truth ve rarity’’ terimlerini bulan Isaac, bu terimler sayesinde de şifreyi kırıp cüzdandaki 5 BTC’nin sahibi oldu.

50 bin Doların Sahibi

Resme büyük bir ustalıkla gizlenmiş olan bu şifreler, yani kodları da aynı şekilde büyük bir ustalıkla bulmuş olan Isaac 5 BTC’nin sahibi oldu. Bitcoin’in piyasaya sürülmesinden bu yana kazanmış olduğu değer ile de 5 BTC’nin değeri artmış oldu. Isaac’in kazandığı ödülün değeri bir ay öncesinin fiyatlarına göre hesaplandığı zaman 50 bin Dolar’ı geçiyor.

Shakespeare’den Esinlendi

Bulmacayı bir sanatçı arkadaşı ile beraber yaratan @coin_artist, bulmacanın Shakespeare dahil birçok sanat eserinin bir araya gelmesi ve özgünleştirilmesiyle yaratıldığını aktardı. Ayrıca bir blokçuk RPG oyununun tanıtımını da içeren bu bulmaca ile kullanıcıların hem ödül kazanması hem de eğlenmesi amaçlandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP