DOLAR

32,5360

0.24%
EURO

34,7455

0.02%
ALTIN(gr)

2.492,36

1,24%
BİST 100

%
Gayrimenkulde Lider Hagan Homes’dan Bitcoin ile Ödemeye Yeşil Işık

Gayrimenkulde Lider Hagan Homes’dan Bitcoin ile Ödemeye Yeşil Işık

Büyük ölçekli yatırımların olduğu ve büyük paraların konuşulduğu gayrimenkul sektöründe Bitcoin (BTC) ödeme sistemi son hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Kuzey İrlanda’nın lider gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan Hagan Homes firması da bu hızla yayılan sanal ödeme sistemine katıldığını bildirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
Gayrimenkulde Lider Hagan Homes’dan Bitcoin ile Ödemeye Yeşil Işık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda piyasada sıkça konuşulan bitcoin dünyanın en önemli gündemi haline gelmeye başladı. Bitcoin temel olarak piyasada bulunan kripto paralar içerisinde en popüler olan dijital ödeme sistemini de kapsayan sanal para birimidir. Sanal para bitcoinin sembolü ฿, kısaltması ise BTC‘dir.

Sanal olmasından ötürü herhangi bir resmi kuruluş ya da merkez bankası ile ilişkisi olmayan ve böylece hiçbir aracı kuruma gerek kalmadan transferi yapılabilen ancak ülkenin para birimleri ile alınıp satılabilen bir dijital birimdir. Bitcoin üzerinden yapılan transferler ağ düğümlerince onaylanıp Blockchain (blok zinciri) adı verilen merkezi olmayan kamuya açık bir sistemde kaydedilmektedir.

Bu kripto para biriminin bağlı olduğu herhangi bir kuruluş ya da merkez olmadığı için değerini tamamen kendisi yapılan arz ve talep koşulları belirlemektedir. Bunun anlamı diğer ülkelerin para biriminde olduğu gibi talep artınca değeri yükselirken, talep azalınca düşmektedir.

Bitcoinin Yüksek Talep Görmesinin Nedeni Nedir?

Bitcoinin bir kripto para olarak kullanıcılara verdiği en önemli avantajları şu şekilde belirtebiliriz:

  • Ödeme özgürlüğü sunması. Bunun anlamı kullanıcı istediği zaman istediği miktarda bitcoini dünya genelinde istediği yere gönderebiliyor olmasıdır. Şuan ki para piyasasındaki banka tatili, mesai başı sonu ya da eft sınırı gibi kısıtlamalara girmeden paranın kontrolünün tutulabiliyor olmasıdır.
  • Saklama ve taşıma yönünden kolaylığı. Kullanıcı istediği kadar bitcoini kendi sanal cüzdanında taşıyabilmektedir.
  • Dünya genelinde kabul görmesi. Böylece yabancı para birimleri ile yapılan para değişimi sonucu ortaya çıkan kur farkı ücreti ödenmemektedir.

Yukarıdaki avantajlarına ek olarak daha birçok getirisi olduğu bilinen bitcoinin, çok kısa sürede beklenenden de fazla değer kazanarak dolar ve avroya rakip olarak gösterilmeye başladığı görülmektedir.

Hagan Homes’un Bitcoini Kullanma Kararının Arkasındaki Neden Nedir?

Hagan Homes firmasının İrlanda’daki bitcoin ile ödeme sistemine geçen ilk inşaat şirketi olduğu Belfast Telgraph tarafından bildirildi. Hagan Holmes Genel Müdürü James Hagan, İrlanda’da gayrimenkul sektöründe bir ilk yaparak BTC ile ödeme sistemine geçtiklerini belirterek bu sanal ödeme sisteminin dünya genelinde kullanımının hızla arttığını ve bu yeni oluşan pazara cevap vermek istediklerini dile getirdi.

Hagan bu yeni teknolojili ödeme sisteminin artısını ve eksisini çok iyi araştırdıklarını ve riskleri bilerek bu işe girdiklerini belirtti. Genel Müdür, kriptodaki hızlı iniş çıkışların riskleri olduğunu ancak hem alıcıların hem satıcıların bulacakları yaratıcı çözümlerle bu zorlukları aşılabileceğine firma olarak inandıklarını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP