DOLAR

32,5034

-0.12%
EURO

34,9650

0.34%
ALTIN(gr)

2.427,46

0,19%
BİST 100

%
Kripto Para Birimi Bitcoin İçin Yolun Sonu Göründü

Kripto Para Birimi Bitcoin İçin Yolun Sonu Göründü

Tüm dünyada üretilen toplam bitcoin sayısı 17 milyona ulaştı. Bilindiği gibi toplamda 21 milyon tane bitcoin var ve bu bitcoinler bitcoin madencileri tarafından büyük uğraşlar sonucunda sanal madenlerden çıkarılıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:13
Kripto Para Birimi Bitcoin İçin Yolun Sonu Göründü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan hesaplamalara göre geriye sadece çıkarılabilecek 4 milyon bitcoin kalmış gibi görünüyor. Gerçek adı bilinmeyen ve Satoshi Nakamoto adı ile anılan Bitcoin’in mucidi tarafından ilk aşamada 21 milyon tane Bitcoin üretildiği belirtiliyor. Nakamoto üretmiş olduğu bu kripto para biriminin yüzde 4,7’sine tekabül eden 980 bin tanesini hala elinde bulunduruyor.

1 Yılda Yüzde 35 Değer Kaybetti

Dünyanın en büyük sanal para birimi olan Bitcoin ilk çıktığı dönemde önce güvenilir olmadığı iddiası ile ilgi görmedi. Ardından farklı amaçlarla kullanılmaya başlanması nedeni ile yoğun bir ilgi ile karşılaştı ve rekor oranda değer kazandı. Ardından yapılan spekülasyonlara yenik düştü ve deyim yerindeyse çakıldı.

Yeniden toplanmaya başlayan Bitcoin özellikle de farklı ülkelerin merkez bankaları tarafından hedef alındıktan sonra düşmeye başladı. Sürekli olarak “güvensiz” olarak lanse edilmesi sonucunda itibar kaybı yaşayan Bitcoin sanal para birimi geçen seneye oranla yaklaşık yüzde 35 oranında değer kaybına uğradı.

Geriye Kalan 4 Milyon Bitcoin 122 Yıl İçinde Açığa Çıkarılacak

Bitcoin uzmanlarına göre geriye kalan 4 milyon bitcoin’in madenciler tarafından kazılarak açığa çıkarılmasının yaklaşık 122 sene süreceği tahmin ediliyor. İlk olarak 2009 yılının Ocak ayında ortaya çıkan ve toplamda 21 milyon adet var olabilecek şekilde tasarlanan Bitcoin şu anda 9 bin dolar seviyesinden işlem görüyor. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP