DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kripto Para Yaygınlaşıyor

Kripto Para Yaygınlaşıyor

Günümüzde sanal para (kripto para) kullanımın yaygın olduğu pek söylenemez. Kripto paranın kullanımının yaygınlaşması için hala yapılması gerekilen bir dizi işlem mevcut. Bazı yatırımcıların Bitcoin’e ödeme aracı ya da ödeme yöntemi olarak baksalar da aslında Bitcoin alışveriş esnasında ödeme yöntemi olarak görülmemekte.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Kripto Para Yaygınlaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kore’de Kripto Para Yaygınlaşıyor!

Artık ülke sınırlarını aşıp dünya genelinde kullanımı söz konusu olan kripto paraların güvenliği konusunda endişeler de mevcut. Güney Kore hükümeti Bitcoin piyasasında canlandırma yapılacağını öne süren gelişmelerde bulundu. Güvenlik tedbirlerinin en üst seviyelere çıkacağını belirten yetkililer, Bitcoin kullanımını daha da yaygınlaştırarak yapılacak olan alım-satım ve ödeme işlemlerinin sanal para üzerinden yürütüleceğini belirtti. Global yapı üzerinde sanal paranın düzenlenmesi ve uluslararası ticaretlerde kullanılması için ilerleyen günlerde nasıl bir yol izleneceği henüz belli olmamakla birlikte, yatırım yapacak olanların aklında Bitcoin ile alakalı hala soru işaretleri bulunmakta ve yatırımcıların bu detaydan dolayı sanal para piyasasına uzak durdukları gözlemlenmekte.

Yaşanan bunca olumsuzluklara rağmen kripto paranın seyri açısından olumlu hamleler yapılıyor. Güney Kore’de bazı yatırımcılar kripto para sistemine adapte olduklarını ve yapılacak olan anlaşma, sözleşmelerde ödeme yöntemleri olan sanal parayı kullandıkları belirtiliyor. İlerleyen dönemlerde Güney Kore’de sistematik altyapı geliştirildikçe Bitcoin piyasasının daha da canlanması bekleniyor. Güney Kore Bİthumb ile yapmış olduğu anlaşma doğrultusunda, borsa da bulunan şirketlere özel hizmet sunulacağını belirtti. Bithumb ile Güney Kore arasında oluşan bu anlaşma yaklaşık olarak 5800 yatırımcıyı kapsıyor ve bu sayı yatırım başlangıcı için gayet başarılı olacaktır.

Bithumb tarafından yayımlanacak olan hizmetin detayları ilerleyen günlerde netlik kazanacak, borsa da sanal paranın kullanımı ve pratikleşmesi için Korea Pay’dan destek alan Bithumb yetkilileri, “Bu iş birliği dahilinde Starbucks, Yankee Candle ve Sulbing gibi yerlere destek sağlanıyor” dedi.

Bithumb’ım geliştirmiş olduğu sürümün bir de beta sürümü olacak ki, beta sürümü piyasaya sürüldüğünde Bitcoin kullanan mağazaların sayısının yaklaşık olarak 1000-2000 birim arasında artması planlanıyor. Beta sürümü piyasaya sürüldükten sonra bütün yatırımcıların sanal para üzerinden işlem yapıyor olduğunu görmek mümkün olmayacak fakat 8000 civarında yatırımcının sanal para ile işlem yapabiliyor olduğu duyumları kaçınılmaz olacak.

İlerleyen günlerde kripto para gelişimi hakkında ne gibi sonuçların doğacağını zaman gösterecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP