DOLAR

32,4927

-0.16%
EURO

34,9316

0.2%
ALTIN(gr)

2.439,65

0,70%
BİST 100

%
MT Gox Kayyumu Bitcoin Düşüşünden Sorumlu Olmadıklarını Açıkladı

MT Gox Kayyumu Bitcoin Düşüşünden Sorumlu Olmadıklarını Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde batan dünyanın en büyük Bitcoin borsalarından birisi olan Mt. Gox, bitcoindeki hızlı düşüsün ellerindeki coinlerin satışıyla alakalı olduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
MT Gox Kayyumu Bitcoin Düşüşünden Sorumlu Olmadıklarını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mt. Gox’ın batmasıyla atanan kayyum Nobuaki Kobayashi, ellerinde bulunan 400 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH)’in piyasaya sürüldüğü ve satış ile birlikte bitcoin fiyatlarının hızla düştüğü ile ilgili bir rapor yayınladı ve bu iddiaları reddetti.

Kobayashi’nin yayınladığı raporda, böyle bir satış yaptıkları doğrulanırken bu satışın geniş bir zaman dilimine yayılarak piyasaların sert tepki vermesinin önüne geçtiklerini amaçladığını söyledi. Fakat raporda satışın nasıl ve hangi koşullarda gerçekleştirildiğine dair bir bilgi verilmedi.

MT GOX SATIŞ YAPTIĞINDA BİTCOİN PİYASASI NE DURUMDAYDI?

Aralık 2017’de 35.841 Bitcoin (BTC) ve 34.008 Bitcoin Cash (BCH) satıldığı zaten Kobayashi tarafından duyurulmuştu. Bu tarihler arasındaki bitcoin piyasasındaki dalgalanmalara baktığımızda ise bitcoin’in oldukça düştüğü ve bunun da bir tesadüf olmadığı söylenebilir. Coinmarketcap verilerine göre Aralık ayında 1 Bitcoin (BTC) fiyatı ortalama 11 bin dolardı, 1 Bitcoin Cash (BCH) fiyatı ise ortalama 1300 dolardı. Bu da gösteriyor ki Mt. Gox, Aralık ayında yaklaşık olarak 390 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve 44 milyon dolar değerinde Bitcoin Cash (BCH) sattı. Bu da piyasaların dalgalanmasına ve bitcoinin sert bir düşüş yaşamasına neden olacak kadar yüksek bir satış.

2018 Şubat ayınının 5. günü 18.000 BTC’nin borsalardan çekilerek cüzdana taşındığı görülüyor. 5 Şubat 2018 tarihinde 1 BTC’nin fiyatı ortalama 8.270 dolar civarındaydı. Bu da demek oluyor ki 148 milyon 865 bin dolar değerinde bitcoin, borsalardan çekilerek cüzdana taşındı. Zaten bu tarihi izleyen 6 şubatta ise yine coinmarketcap verilerine göre 1 bitcoin ortalama olarak 1.000 dolardan fazla bir değer kaybetti.

Görünen o ki Mt. Gox’un yapmış olduğu bu satışlar ile bitcoin fiyatlarındaki düşüşlerin doğrudan etkisi olduğuna yönelik iddiaların o zamanki bitcoin verileriyle karşılaştırılınca da doğruluk payı var gibi görünüyor. Tabi bitcoindeki bu sert düşüşlerin tek bir Mt. Gox’un satışlarıyla ilintili olduğunu da söylemek mümkün değil.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP