DOLAR

32,4943

0.24%
EURO

34,6155

0.33%
ALTIN(gr)

2.471,90

-0,44%
BİST 100

%
Bitcoin Koronavirüsü Salgınının Neden Olduğu Parasal Devrimi Yendi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bitcoin Koronavirüsü Salgınının Neden Olduğu Parasal Devrimi Yendi

Bitcoin Koronavirüsü Salgınının Neden Olduğu Parasal Devrimi Yendi

Sanal para birimi olan bitcoin oldukça nadir, bağımsız ve zenginlerin servetini saklaması için oluşturulmuş benzersiz bir alandır, dünyanın neredeyse her yerinde artık ödemeler elektronik ortamda yapılırken bitcoin bu zorlu dönemde de tahtını korudu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Bitcoin Koronavirüsü Salgınının Neden Olduğu Parasal Devrimi Yendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknolojinin gelişmesiyle beraber her şey elektronik ortama geçiş yaptı, buna ödemeler de dahil oldu. Dünyanın yaşadığı bu çok cepheli parasal devrimde internetin teknolojik dönüşümü her şeye yön veriyor. Korona virüsü ise bu sürecin hızlanmasına olanak sağladı. Yaşanan karmaşa dolar, altın ve bitcoin fiyatlarına da yansıdı. Altın, dolar karşısında %15 değer kazandı. Ancak Bitcoin, dolar karşısında, yıl başından bu yana %139 yükseliş gösterdi.

Bitcoin Piyasasında Son Durum Ne?

Bu yıl gerçekleşen bitcoin rallisi herkesi gafil avladı, geçtiğimiz haftanın yükselişi 2017 Aralık ayındaki bir önceki rallinin görüldüğü zirvenin hemen altındaydı. Bu ayda ise, Roubini ifadelerini değiştirmek zorunda kaldı. YahooFinance’e verdiği bir röportajda, Bitcoin’in “kısmi bir değer deposu olabileceğini ve değerini kolay kolay kaybetmeyeceğini” çünkü “zaman içinde ne kadar Bitcoin üretileceğine karar veren bir algoritmanın bulunduğu belirtildi.

Son günlerde bitcoin için denilen en önemli şey ise pandemi koşullarında bankaların kapanmasından dolayı herkesin denemeye başlamasıdır. Online para transferi riskini almamış olan kişiler pandemi döneminde bitcoin para transferlerini denemeye başladı.

Bitcoin bir ödeme yöntemi olarak görülmese de, artan bir şekilde değeri saklamak için bir yöntem olarak görülüyor. Yalnızca net serveti yüksek kişiler tarafından değil, teknoloji şirketleri tarafından da yatırım aracı olarak kabul ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP