DOLAR

32,6031

0.39%
EURO

34,8266

0.25%
ALTIN(gr)

2.492,17

0,33%
BİST 100

%
Bitcoin Piyasasında Gergin Bekleyiş Devam Ediyor Faktörler Neler?

Bitcoin Piyasasında Gergin Bekleyiş Devam Ediyor Faktörler Neler?

Bitcoin son dönemlerde oldukça gergin bir süreçten geçiyor. Yapılan açıklamaya göre bunu etkileyen çok faktör var. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Bitcoin Piyasasında Gergin Bekleyiş Devam Ediyor Faktörler Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre yorumcular bitcoin hakkında kapsamlı bir araştırma yaparak kripto para biriminin en temel olanı olan Bitcoinin neyden nasıl etkilendiğini bulmaya çalışıyor. Bu sayede kolaylıkla artan ya da azalan değerlere müdahale etme imkanı bulunabilecek belki de yatırımcıların sıkıntı yaşaması önlenecek. Genel verilere bakıldığında bitcoin manipülatif hareketlere pek gelmeyen bir para birimi. Durum böyle olunca ünlü isimlerin yaptıkları açıklamalar sadece reklam olarak nitelenebilir. Bunun en bariz örneği Elon Musk’ta görülmüştü. Musk Twitter hesabında bitcoine yönelik neler yazarsa yazsın bitcoinde ekstrem bir artış ya da azalış olmuyor. Bu durum bitcoine olan güveni oldukça artırırken piyasada kripto para birimleri arasında da bir fark oluşturuyor.

Altın ve Bitcoin Rekabeti

Medyanın tesiri görüldüğü üzere oldukça etkili değil ancak piyasada bitcoine ilişkin olumlu bir haber olduğunda yatırımcıların sanki bitcoin alınması gerekiyor anlayışına kapılıyor ve bu da piyasaları hareketlendiriyor. Bir diğer faktör ise elbette ezeli rakip olan altın faktörü. Altın ile bitcoin arasındaki rekabet tamamiyle yatırımcılar tarafından oluşturulan bir rekabet olarak açıklanıyor. Bu bağlamda altın yükseldiği zaman otomatik olarak bitcoinin sert bir şekilde düştüğünü görürüz. Bu duruma müdahale edilecek pek bir şey aslında yok. Burada malumun izahı olabilecek bir durum söz konusudur. Bu konunun çıkıntısı olarak risk ve belirsizlikler de bitcoini çok etkileyen bir done. Belirsizliğin olduğu yerde piyasalar ve özellikle kripto paralar yatırımcıları tedirgin ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP