DOLAR

32,5911

0.35%
EURO

34,8656

0.35%
ALTIN(gr)

2.504,27

0,81%
BİST 100

%
Borç Yapılandırılması Bozulanlara Müjde! İkinci Bir Şans Verildi
  • Finans 365
  • Finans
  • Borç Yapılandırılması Bozulanlara Müjde! İkinci Bir Şans Verildi

Borç Yapılandırılması Bozulanlara Müjde! İkinci Bir Şans Verildi

TBMM Plan ve Bütçe Komsiyon'nda AK Parti tarafından verilen kanun teklifi kabul edildi. Kanun teklifi içerisinde yer alan vergi borcu yapılandırma düzenlemesi ile borç yapılandırması bozulan vatandaşlara ikinci bir şans verildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Borç Yapılandırılması Bozulanlara Müjde! İkinci Bir Şans Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirilen kanun teklifi görüşmeleri sırasında bir düzenleme önerisi verdi.

Uğur Aydemir tarafından Meclis Komisyonuna sunulan öneride; vergi borcu yapılandırması kapsamında borcunu yapılandıran ancak ödemeyi kaçırdığı için yapılandırması bozulan vatandaşlara, belirli bir süreye kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırmalarının bozulmaması önerisi sunuldu.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI İÇİN İKİNCİ ŞANS

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir tarafından verilen önerge TBMM Plan ve Bütçe Komsiyon’nda kabul edildi. Bu önergenin kabul edilmesiyle, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun hükümlerine göre borcunu yapılandırmış olan vatandaşlar 2019 Ocak ayı sonuna kadar borçlarını ödemeleri takdirde yapılandırmaları devam edecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Ayşe Dilbay borç yapılandırma ile ilgili kabul edilen düzenleme detayları hakkında bilgi verdi. Düzenlemenin nasıl uygulanacağı ve vatandaşların ne yapması gerektiği hakkında bilgi veren Ayşe Dilbay şu ifadeleri kullandı.

“Bakanlığımıza bağlı vergi dairelerimize 5 milyon 950 bin 136 mükellef başvurmuştur. Yaklaşık 70 milyar lira yapılandırıldı. 2 milyon 459 bin 214 kişi yapılandırma şartlarını bozdu. Sosyal Güvenlik Kurumuna da 1 milyon 270 bin 402 kişi başvurmuştu. 43,4 milyar lira yapılandırıldı. 562 bin kişi ihlal etti. Tahsilat olarak da şu ana kadar Maliye tarafından 13,3 milyar lira, SGK’de ise 3,2 milyar lira yapılandırma bozulmadan tahsil edildi.”

Güncel gelişmeler için bizleri takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP