DOLAR

32,5163

0.18%
EURO

34,5861

0.05%
ALTIN(gr)

2.492,72

0,27%
BİST 100

%
Borç Yapılandırması Yapanlara Müjde!

Borç Yapılandırması Yapanlara Müjde!

Yapılandırma için istenen komisyon ve faizler iade edilecek. Kredi kartı ve kredi borçlarının yapılandırılması sırasında istenilen bedellerin resmi olmadığı bildirildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Borç Yapılandırması Yapanlara Müjde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüs salgını ekonomik yıpranmayı da beraberinde getirdi. Bankalara ödeme yapmakta zorlanan vatandaşlara yönelik düzenlenen borç yapılandırılmasında, alınan faiz veya komisyonun resmi olmaması gündemde.

Cumhurbaşkanlığı tarafından gelen emir ve tedbirlerin özel bankalarca uygulanmadığı ve insanların bilgilendirilmediği ortaya çıktı. Kişilerin öncelikli olarak öncelikli olarak kredi kartı ya da kredi borçlarının yapılanmasında alınan bedellerin bankalar tarafından vatandaşlara iade edilmesi konusunda gerekli üst yazıları gönderildi. Alınan bu faiz ve komisyonların tüketiciye iade edilmesi yönünde yazılan üst yazı bankalara iletildi. Kısa bir başvuru ile bu ücretler geri iade alınacak.

Tüketicinin yeniden yapılandırma isteğini kabul eden bankanın, kalan mevcut ana paraya, talep edilen vadeye göre yeni faiz hesaplayarak yapılandırabilir, vade uzayabilir veya kısalabilir. Bu işlemler için yasal dayanağı olmayan bedel talep edilemez. Bu bedelleri ödeyen tüketiciler Tüketici Hakem Heyetine başvurabilir. Tüketici yeni bir kredi kullanmadığı, var olan borcunu yapılandırdığı için ekstra bir maliyet getirmemektedir. Alınan bedeller bankanın kendi maddi gelir kaynağı haline dönüşmektedir. Bu konu diğer tüketici ve konut kredisi kullanan tüketiciler için de geçerli olup. Ödenen faiz ve komisyonların geri iadesi bankadan talep edilmelidir. Borç yapılandırmasını kabul eden bankanın erken ödeme veya plan değiştirme taleplerinde ücret talep etmesi yasalara aykırıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP