Borçlara Yapılandırma mı Uygulanacak?

Borçlara Yapılandırma mı Uygulanacak?

Yaşanılan bu zor günlerde aksayan ödemeler bulunuyor. Kredi ödemeleri, vergiler, SGK borçları zorunlu olarak bekletiliyor. İşte vatandaşın belini büken borçlara yapılandırma müjdesi geldi. Faizler affedilecek mi? Yeni yapılandırmalar kapıda mı? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Borçlara Yapılandırma mı Uygulanacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlaç Gibi Yapılandırma

2020 yılı dünya genelinden bakıldığında ekonomik alanda en zor geçen yıl olarak görülüyor. Borçlanmaların arttığı, ödemelerin aksadığı bu dönemde gecikme ve tecil faizlerini affedecek, borçları uzun vadeli ve teminatsız olarak taksitlendirebilecek bir yapılandırma vatandaşa ilaç gibi gelecek. Borçlu olunan miktar için istenen belgeler ile birlikte yetkili makamlara başvurarak borçlar bütçeye uygun olacak şekilde yapılandırarak ödenebilir.

Pandemi süreci etkileriyle hem işverenlerin hem vatandaşın devlete olan borçları ciddi miktarda arttı. 2020 yılı içerisinde devlet ile vatandaş arasında borç yapılandırması sağlanması için en geç Ekim ayına kadar bir düzenleme bekleniyor. Tüm sosyal ve ekonomik alanda zor geçen bu yıla, gecikme ve tecil faizlerini affedecek, borçları uzun vadeli ve teminatsız olarak taksitlendirebilecek bir yapılandırma herkesi rahatlatacak bir hamle olarak bekleniyor.

Kredi Yapılandırması Nedir?

Bankalardan daha önce kullanılan kredi ve ödeme planına uyulamıyorsa, kredi vadesini yükselterek ödemeleri azaltılmaya çalışabilir ya da kredi borcunu ödemeye devam ederken faiz oranlarına indirim yapıldığında bu indirimden yararlanmak demektir. Kredi kullanıcılarının yeni faiz ile eski faiz miktarının karşılaştırmasına dikkat edilmesi gerekir. Bilinmesi gereken bir diğer konu; yeniden yapılandırma ücreti tahsili üzerine açılan davaların kazanıldığıdır. Bankaların bu ücreti tahsil etme yetkisi olmadığı için kazanılan dava sonrası bu ücretler kişilere iade edilir. Kredi yapılandırmalarında, kullanılan kredinin kalan kısmı peşin ödenmiş kabul edilir ve yeni kredi miktarı indirimli faiz oranlarından hesaplanarak yeni bir vade belirlenir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP