Borçlu Esnafa Müjde! Borçlar 3 Ay Daha Erteleniyor!

Borçlu Esnafa Müjde! Borçlar 3 Ay Daha Erteleniyor!

Esnafa borç erteleme konusunda müjdeli haber geldi. Resmi Gazetede yayınlanan haber doğrultusunda 3 aylık erteleme yapılabilecek. Mart ayında yapılan ilk 3 aylık erteleme sonrasında gelen bu ikinci haber esnafa rahat nefes aldıracak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
Borçlu Esnafa Müjde! Borçlar 3 Ay Daha Erteleniyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İkinci Erteleme Açıklandı

Mart 2020 itibariyle yaşanan ekonomik durgunluğa istinaden açıklanan borç erteleme kararlarına bir yenisi eklendi. Kredi borçları faizsiz veya faizli olarak ertelenmişti. Bu erteleme süreleri dolmasına rağmen devam eden ekonomik tablo, esnafın borçlarını ödemeye yönelik düşündürüyordu. Şimdi ikincisi açıklanan borç erteleme, zorda bulunan esnafa rahat nefes aldıracak.

Esnafa 3 Ay Daha Borç Ertelemesi

Korona virüs salgını devam ederken, pek çok işyeri kapandı veya iş yapamaz hale geldi. Kazanç sağlayamayan esnaf bu süreçte borçlarını ödeyebilmek için destek kredilerine başvurdu. Hali hazırda kullandığı krediler için de borç erteleme yapılmıştı. Şimdi bu sürecin devam etmesiyle birlikte alınan kredilerin geri ödemeleri de başlayacak. Henüz ekonomik gücünü toparlayamayan esnaf yeni bir sıkıntı yaşamamak için tekrar borç ertelemesi bekliyor.

Resmi gazetede yayınlanan habere göre borçların 3 ay daha ertelenmesi gündemde. Faiz eklenmeden yapılan ertelemeler ardından, borçlar 3 ay sonra kaldığı yerden devam edecek. 30 Haziran’dan önce alınan bu karar için gelecek üç ayda esnaf rahat bir nefes alacak.

Bugünden geçerli olan ve resmi gazetede borç ertelenmesine ilgili karar yayımlandı. 30 Haziran öncesinde faizsiz bir şekilde yapılan erteleme 1 Temmuz – 30 Eylül tarihleri arasında gelen dönem için 3 ay boyunca ertelenmesine karar verildi.

Taksitlerde herhangi bir değişiklik oluşmayacak ve borçlar yeni bir düzenleme ile 30 Eylül tarihi itibari ile aynı şekilde devam edecek. Erteleme talep eden esnaf bu haktan yararlanabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP