DOLAR

32,8517

0.69%
EURO

35,4437

0.47%
ALTIN(gr)

2.511,47

1,11%
BİST 100

%
Borçlular İçin Sevinçli Haber! Kimlerin Borçları Silinecek?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Borçlular İçin Sevinçli Haber! Kimlerin Borçları Silinecek?

Borçlular İçin Sevinçli Haber! Kimlerin Borçları Silinecek?

SGK, SSK ve BAĞ-KUR tüm çalışanları mutlu eden o haber sonunda geldi. Meclis’e gönderilen teklif kabul edildi. Şu an borcu olan vatandaşlar yapılandırmanın hangi borçları içerdiğini merak ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Borçlular İçin Sevinçli Haber! Kimlerin Borçları Silinecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzlerce vatandaşın istediği o haber sonunda geldi. Borcu olup yapılandırma bekleyen yüzlerce insanı bu haber yakından ilgilendiriyor.

İşte O Detaylar

İdari para cezaları, prim borçları, özel işlem vergisi, damga vergisi ve bunlara yönelik gecikme cezalarını yapılandırılması kapsamında kanunun 10 maddesi mecliste yapılan görüşmeler sonucu kabul edildi. Peki yapılandırma hangi borçları içeriyor? İşte yapılandırmaya dair tüm detaylar haberimizin devamında…

Meclis tarafından kabul gören maddeler içerisinde sosyal güvenlik prim alacaklarının yapılandırılması da yer almakta. Yapılandırma kapsamında hem işverenin hem de kişilerin borçları içeriyor. Dolayısı ile yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin bu aralar planlama yapmaları lazım gelmekte. Yapılandırma kapsamında 2020 yılı haziran ayı ve öncesi zamanlara ait genel sağlık sigortası, sigorta primi, sosyal güvenlik destek primi, işsizlik sigortası primi, meslek hastalığı, idari para cezaları sonucu olarak rücu alacakları sigorta primi ve topluluk sigortası primi ve bundan ötürü gecikme cezası SGK tarafından takip edilen damga vergisi eğitime katkı payları bulunuyor.

Koronavirüs sebebi ile işverenlerin 2020 yılı Mart ve Nisan ayları primleri geciktirilmişti. Yapılacak olan yapılandırma aynı zamanda 2020 ağustos ayı sonrası olan prim borçlarını da içermekte. Fakat ertelenen Mart, Nisan ve Haziran ayları primleri yapılandırma kapsamında yer almıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP