Borcu Olan Borcunu Rahatlıkla Kapatacak Kredi Desteği Sağlanacak

Borcu Olan Borcunu Rahatlıkla Kapatacak Kredi Desteği Sağlanacak

Maddi sıkıntılardan dolayı birçok vatandaş çeşitli borçların altına girdi. Bu süreçte borcunu kapatamayan vatandaşlar için devlet harekete geçecek. Faiz oranları merak ediliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Borcu Olan Borcunu Rahatlıkla Kapatacak Kredi Desteği Sağlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlar için sağlanacak kredi konusunda devlet bankalarla anlaştı. Kamu bankaların neredeyse tamamının da onayladığı kredi için limit 50 bin TL olarak belirlendi. Borcunu ödemeyen kalmasın diyerek başlatılan bu harekette vatandaşın lehine kararlar alınmaya devam edilecek. En çok merak edilen kredi faiz oranları konusunda da açıklama yapıldı. Buna göre faiz oranları yüksek tutuşmayacak ve Merkez Bankasının faiz kararının dışına çıkılmayacak. Vade imkanının da vatandaşa bırakılacağı belirtilirken gayet esnek ödeme planları ile vatandaşın yanında durulacak. Korona virüsün yaşattığı olağanüstü durumun tahribatları tamir edilmeye çalışılıyor. Süreçten en çok etkilenen yine vatandaş olurken devlet her kanaldan vatandaşını desteklemeye devam ediyor.

İki Kamu Bankası Süreci Başlattı

Ödeme planı ise 6 ay geri ödemesi olacak şekilde planlanacak. Ziraat Bankası bu konuda ilk kampanyayı müşterilerine duyurdu. 36 ay vade imkanı sağlayacak olan banka düşük faiz oranları uygulayacağının müjdesini de vermiş oldu. Ziraat Bankasının ardından Halk Bank’ta aynı şekilde kredi vereceğini açıkladı. Başvuruların yüz yüze veya online şekilde olması bekleniyor. Yapılan başvurunun ardından onaylanma süreci hızlı şekilde gerçekleşecek. Vatandaşa olumlu ya da olumsuz dönüş sağlanacak olumlu olanların ödemesi hemen gerçekleştirilecek. Kredi için alına para hesaba yatırılacak böylelikle şubeye gitmek zorunluluğu da olmayacak. Kredilere ilişkin merak edilen soruların hepsi bankaların ana sayfalarında mevcut. Buna ek olarak başvuru esnasında danışma mümkün olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP