DOLAR

32,3799

0.16%
EURO

34,9914

-0.28%
ALTIN(gr)

2.324,01

0,21%
BİST 100

%
Borcu Olan Vatandaşlar Rahat Nefes Alacak Devlet Ödeme Yapmayı Kararlaştırdı
  • Finans 365
  • Finans
  • Borcu Olan Vatandaşlar Rahat Nefes Alacak Devlet Ödeme Yapmayı Kararlaştırdı

Borcu Olan Vatandaşlar Rahat Nefes Alacak Devlet Ödeme Yapmayı Kararlaştırdı

Çeşitli kurumlarda borcu olan vatandaşlar günlerdir devletin yapacağı açıklamayı bekliyordu. Beklenen açıklama geldi, vatandaş rahat bir nefes aldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Borcu Olan Vatandaşlar Rahat Nefes Alacak Devlet Ödeme Yapmayı Kararlaştırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre prim borcu olan vatandaşlar borçlarını ödeyip devletin sunduğu haklardan yararlanabilsin diye devlet ödeme paketini oluşturdu. Pakete göre borcun bir kısmınakefil olacak olan devlet vatandaşa çok az bir kısmını ödetecek. 4780 TL borcu olan vatandaş sadece 1280 TL’lik kısmı ödeyecek geriye kalanı devlet üstlenmiş olacak. Prim borçlarına emeklilerin prim borçları da dahil edildi. Üzerinde çalışılan düzenleme hayata geçtiği zaman başta emekliler olmak üzere birçok vatandaş prim borçlarından kurtulmuş olacak. Özellikle genel sağlık sigortası borçlusu olan vatandaşlar bu borçlarını ödeyebilirse gecikme cezaları devlet tarafından karşılanmış olacak. Belirtilecek tarihe kadar istenen ödemelerin yapılması başvuru şartı olarak açıklandı.

Genel Sağlık Sigortası Kapsama Dahil Edildi Herkes Sevindi

Yasa kapsamına da girecek bu durum için çeşitli alternatifler oluşturuluyor. Oluşturulan bu alternatifler içinde vatandaş kendisine en uygun olanı seçip ilgililerden talep edebilecek. Yapılacak olan ödemeler için önceki borçların taksitlendirilmesi söz konusu olacak. En fazla 36 ay en az 6 ay şeklindeolacak taksitlendirmelerde vatandaşın borcunun büyüklüğü de göz önünde bulundurulacak. Enflasyon farklarının ödenecek tutarı belirlediği ifade edilirken en yakın zamanda detaylı bilgilerin açıklanacağı da duyuruldu. Vatandaş devletin borçlarını üstlenmesini talep ediyorsa başvuru şartlarında belirtilecek olan taksitlendirme kurallarına ve ödeme şekline dikkat etmesi gerekiyor. Aksayan herhangi bir taksit ya da ödemede vatandaş devletten beklediği desteği göremeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP