DOLAR

32,3198

0.2%
EURO

35,1018

-0.09%
ALTIN(gr)

2.295,49

0,80%
BİST 100

%
Borcu Olanlara Müjde, Af Geliyor

Borcu Olanlara Müjde, Af Geliyor

Kredi kartı, trafik cezası ve banka borcu olanlara müjde. Borçlara af geliyor, toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren borç ve kredi imkanı uzun zamandır gündemi meşgul ediyordu. İşte haber hakkında detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Borcu Olanlara Müjde, Af Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi çekmek neredeyse tüm vatandaşın başvurduğu bir yöntemdir. Geçim sıkıntısı arttıkça, ödemeler üst üste geldikçe vatandaş zorlanır. Haliyle kredi çekerek rahatlamaya çalışır, af ise en büyük rahatlamayı getirecektir. Özellikle pandemi döneminde yaşanan zorlu sürece azda olsa destek olmak amacıyla oluşturulmuştur. Bu konuyla alakalı ilk açıklama MHP Konya Milletvekili tarafından geldi.

Ak Parti ittifakı olan MHP vatandaşlar için bazı fikirleri ortaya attı, bu bağlamda esnaf kooperatiflerinde yer alanlar için uygun ödeme fırsatı yer almadığı ve kredi borçlarının yapılandırılması gerektiği talepleri sunuldu. Yani bu yapılandırma özellikle çiftçi, esnaf ve köylüleri ilgilendirecek.

Kredi Kartı Borçlarına Düzenleme Geliyor

Kredi kartı borçlarına yapılacak olan af nihayet gündeme geldi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kapsamında uygulamaya girecek, azami akdi ve gecikme faizleri belirleme sırasında yapılacak olan düzenlemeler kapsamında tebliğ içerisinde belirlenmesi söz konusu oldu.

Uzun zamandır konuşulan af konusu kapsamında KDV, gelir vergisi, idari para cezası, ÖTV, KYK, gecikme zammı gibi borçlara yapılandırma gelecek. Peşin ödeme yapmak isteyen vatandaşlar borçlarını 18 taksit ile ödeyebilecek. Borçlar ve haksız ödemeler kaynak kullanım destek fonu gibi varlıkların da katkı kayı sebebiyle yapılandırmaya girmesi planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP