DOLAR

32,3197

0.2%
EURO

35,1243

-0.03%
ALTIN(gr)

2.293,12

0,70%
BİST 100

%
Borsa İstanbul Yeni Haftaya Gayet Sakin Başladı

Borsa İstanbul Yeni Haftaya Gayet Sakin Başladı

Küresel piyasalarda aşı beklentisi ile dalgalı seyir izlenmeye devam ediyor. BIST 100 endeksi geçtiğimiz hafta yatay seyir izlerken haftanın ilk işlem gününde %0.07 oranında düşüş yaşayarak 1.329.90 puanla tamamladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Borsa İstanbul Yeni Haftaya Gayet Sakin Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aşı çalışmaları hakkında geçtiğimiz ay gelen haberler neticesinde bu ay toplu aşılama çalışmalarına başlanacak. Küresel risk iştahı güç kazanırken ilk haftasını geride bıraktığımız aralık ayında riskli varlıklarda dalgalı bir görünüm yaşanıyor. Korona virüs dünyanın ana gündem maddesi olmaya devam ederken ekonomik verilerde yakından takip ediliyor. Cuma günü beklenen Moody’s değerlendirmesinde ise Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne ilişkin güncelleme yapmayan kurum yine pas geçmeyi tercih etti.

Piyasalarda Son Durum Ne?

Geride bıraktığımız kasım ayında yurt dışında yukarı doğru seyreden ve yurt içinde de bu havaya eklenen değişimler ile gelen yükselişler yaşanmaya devam ediyor. Asya piyasasında ABD-Çin gerilimi ile beraber satış ağırlıklı bir görünüm hakim görünüyor. BIST 100 Endeksi geçtiğimiz haftanın son işlem gününü yatay bir seyirle kapadı ve 1ç330.87 puanla tamamladı. Bugünü ise sınırlı bir düşüşle tamamladı, ABD borsaları ise haftayı yükselişle tamamlarken haftanın ilk işlem gününde durum daha karışık ilerledi.

BIST 1OO ise haftalık bazda %0.16 değer kazanarak 1.330.87 puana ulaştı, bu puan tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışı özelliğine sahip. Analistler bu haftanın veri gündeminde yarın Euro bölgesinde büyüme, Çarşamba ve Perşembe günlerinde ise ABD enflasyon ile Cuma yurt içinde cari işlemler dengesi verilerinin öne çıkacağını belirtiyor. Ayrıca Perşembe günü gerçekleşecek ECB toplantısı da büyük bir merakla bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP