DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Borsada Bugün Nasıl Bir Açılış Bekleniyor? Piyasalar Yeni Güne Nasıl Başlayacak?
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsada Bugün Nasıl Bir Açılış Bekleniyor? Piyasalar Yeni Güne Nasıl Başlayacak?

Borsada Bugün Nasıl Bir Açılış Bekleniyor? Piyasalar Yeni Güne Nasıl Başlayacak?

14 Ağustos cuma günü yani bugün borsada nasıl bir açılış bekleniyor? Borsa yükselir mi? Borsa düşer mi? Güncel BİST 100 grafiğine göre borsada yönelim ne yönde olacak? Tüm bu soruların cevapları İnfo Yatırım araştırma biriminin hazırlamış olduğu günlük bültende. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Borsada Bugün Nasıl Bir Açılış Bekleniyor? Piyasalar Yeni Güne Nasıl Başlayacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsayı yakından ilgilendiren gelişmeler, haber akışı. Ne oldu? Ne bekleniyor?

İnfo Yatırım araştırma birimi günlük bülten detayları

Çarşamba günü ABD endeksleri beklentinin üzerinde gelen enflasyon verisinin ardından günü artıda kapatırken, teşvik paketiyle ilgili gelişmeler de piyasalar tarafından takip ediliyor. Geçtiğimiz gün Dolar / TL’nin azda olsa gevşemesi ve ABD vadelileri ile Asya Piyasalarındaki hafif pozitiflik ile BİST100 endeksi güne %0,48 oranında yükselişle %1.119 seviyesinden başladı.

Küresel piyasalardaki pozitif eğilime rağmen BİST100’deki kur baskısı endeksin yükselişini baskılıyor. Dolar / TL’nin 7,34 seviyesine yükselmesi ile endekse gelen satış baskısı sonrası iç piyasalarda negatif seyir söz konusuydu. Öğlen saatlerine doğru kurun aşağı yönlü hareketi ile birlikte yatay seviyeye dönse de kapanışa doğru gelen satışlarla günü %1,25 oranında düşüşle 1.100 seviyesinden tamamladı.

Spor sektörü payları %5,53 değer kazanırken, menkul kıymet yatırım ortaklıkları sektörü payları %3,12 değer kaybetti.

Gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması takip edildi. Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. ‘Yunanistan’ın ve Rum yönetiminin amacı bizi Akdeniz’de sadece Antalya Körfezi’ne hapsetmektir. Bizim hiç kimsenin hakkında gözümüz yok ancak hakkımızı da yedirmeyiz’ ifadelerine yer verdi.

ABD tarafında ise haftalık İşsizlik Başvuruları takip edildi. İşsizlik başvuruları beklentilerin altında 1,0 milyon kişi olarak açıklandı. Coronavirüs pandemisi nedeniyle birçok iş yerinin faaliyetlerine ara verdiği 20 haftada başvurular 55,0 milyonun üzerine çıktı.

ABD Başkanı Trump dün katılıdığı TV programında açıklamalar yaptı. ‘’Demokratların Covid-19 yardım paketinden seçim için fon istemeleri de görüşmeleri engelliyor. Coronavirüs yardım paketi görüşmeleri verilecek para miktarı konusunda tıkandı.’’ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP