DOLAR

32,5159

0.28%
EURO

34,6016

0.25%
ALTIN(gr)

2.499,12

0,66%
BİST 100

%
Borsada Korona Virüsünden Pozitif Etkilenen Sektörler ve Hisseler
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsada Korona Virüsünden Pozitif Etkilenen Sektörler ve Hisseler

Borsada Korona Virüsünden Pozitif Etkilenen Sektörler ve Hisseler

Korona virüsü birçok sektörü derinden yaraladı. Borsada işlem gören çoğu hisse senedi bu senenin dip noktalarını gördü. Bazı sektörler ise aksi yönde pozitif etkilendi. İşte corona virüsünün pozitif etkilediği sektörler ve hisseler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
Borsada Korona Virüsünden Pozitif Etkilenen Sektörler ve Hisseler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsünün borsada pozitif etkilediği sektörler

– Gıda

– Perakende

– Temizlik

– İlaç

– Biyoteknoloji

– Sağlık

– Kağıt

Yukarıdaki sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin hisseleri korona virüs kaynaklı hisse hareketlerinde pozitif ayrışmayı başardı.

Aralık ayında Çin’de başlayan Kovid-19 salgınının tüm dünyayı etkiler hale gelmesi üzerine küresel tedarik zincirine ciddi zarar verebileceğinin anlaşılması, şirketlerin faaliyetleri ve nakit akışlarında önemli derecede bozulma olasılığının gündeme gelmesi, küresel anlamda risk algısının artmasına yol açtı.

Salgının Asya kıtasından bir anda Avrupa kıtasına ve ABD’ye sıçramış olması ve hızla yayılması, küresel çapta hükümetleri ticari ve sosyal faaliyetleri asgari seviyeye indirmeye yönelik adımlar atmaya yönlendirdi.

Analistler, alınan önlemlere paralel azalan ekonomik aktivite ve salgının ne zaman sona ereceğiyle ilgili belirsizlikler ile kısa ve orta vadede şirketlerin ödemelerinde ortaya çıkabilecek olası gecikmelerin nakit ihtiyacını artırdığını vurguladı.

Söz konusu gelişmelerin etkisiyle finansal piyasalarda ortaya çıkan likidite sıkıntısının neredeyse bütün varlık gruplarında sert satışları beraberinde getirmesi ve pay piyasalarında yüzde 30’a varan değer kayıplarına neden olarak panik satışlara yol açmasına karşın gıda, temizlik, ilaç ve perakende gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketler bu dönemde değer kazandı.

Borsada İşlem Gören Gıda Firmalarından Bazıları

– Ulusoy Un

– Pınar Et ve Un

– Pınar Su

– Etiler Gıda

– Merko

Borsada İşlem Gören Temizlik Firmaları

Borsada işlem görüp ana faaliyet alanı temizlik olan şirket yok. Faaliyet kolları arasında temizlik olan şirketler var mı diyecek olursak;

Sanifoam (SANFM) şirketi dikkat çekiyor. Ürün grubu içerisinde dezenfektanlardan sıvı sabunlara, süngerlerden temizlik bezlerine kadar bir çok temizlik ürününü üreten firma aysonu yapılan genel kurul kararında “Temizlik malzemesi alanında faaliyet gösteren ve perakende marketlere üretim yapan Çerkezköy (Şube) fabrikamızda ve ona malzeme tedariği sağlayan Bursa fabrikamızda ise siparişlerin yoğunluğu sebebiyle üretim faaliyetlerine mesaili devam edilecektir.” ifadesi KAP’a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) bildirildi.

Şirket ayrıca maske yapımında kullanılan dokumasız kumaş (Non Woven) üretimi de yapıyor.

Borsada İşlem Gören Kağıt ve Ambalaj Firmaları

Kovid-19 salgınıyla birlikte artan kağıt havlu ve tuvalet kağıdı satışları, bu alanda faaliyet gösteren firmalara pozitif yansıdı

Borsada İşlem Gören Perakende Firmaları

Salgın sebebiyle marketler üst üste ciro rekorları kırdı. Perakende sektöründe market hisseleri bu zamanda yatırımcılar tarafından özel ilgi görüyor.

Borsa yatırımcısı korona virüsü sebebiyle yukarıda bahsi geçen hisselere her geçen gün daha fazla ilgi duyuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP