DOLAR

32,5484

-0.01%
EURO

34,8830

-0.01%
ALTIN(gr)

2.426,24

-0,14%
BİST 100

%
Borsada Yıl Sonu Rallisi Bekleniyor mu?

Borsada Yıl Sonu Rallisi Bekleniyor mu?

Yıl sonu yaklaşırken Borsa İstanbul’da da hareketlilik başladı, kasım ayında yüzde 15,3 yükselen Borsa İstanbul üzerinden aracı kurumlar aralık ayı stratejileri oluşturmaya başladı, peki analistler üzerinden yıl sonunda ralli yaşanır mı? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Borsada Yıl Sonu Rallisi Bekleniyor mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi yönetimindeki değişimin piyasalar üzerindeki etkisi halen devam ediyor, Türkiye piyasalarında net satıcı konumunda yer alan yabancı yatırımcılarda tekrardan Türkiye’yi radarlarına aldılar ve iki haftalık sürede hem hisse senedi hem de tahvil piyasalarında 1,5 milyar dolarlık alım gerçekleşti. Fakat bireysel yerli yatırımcılar üzerindeki döviz talebi halen devam ediyor, 27Kasım haftasında bireyseller 101 milyon dolarlık döviz alırken kurumlarda tam 289 milyon dolarlık döviz satışı gerçekleşti.

Aralık Ayı Yatırım Stratejisi Nasıl?

Aralık ayına girdikten sonra şuan, piyasalardaki rallinin geleneksel yol sonu rallisi ile birleşip aralık ayında da devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Aracı kurumlar da strateji raporları ile bu konu hakkındaki beklentilerini açıklamaya başladılar.

Ufuk Korcan’ın açıklamalarına göre bu hafta AB Liderler zirvesinde olacak, AB’den bir yaptırım ya da kısıtlama gelmediği sürece BIST’te kar satışları yaşansa dahi yabancı ilgisi ile alım fırsatları değerlendirilmeye devam edecek ve TL’nin değer kazançlarının sınırlı da olsa devam etmesi planlanıyor. Bundan sonraki dönemde ise gelecek haberlere göre hareket etmesi beklenen Borsa İstanbul’da 1,290 seviyesinin kritik olması bekleniyor.

Borsa için ise kritik seviye 1,370 olarak belirlendi. Mart ayında başlayan ve bugüne denk devam eden yükselen kanalın üst bandının bulunduğu 1,370 civarı en önemli direnç bölgesi olarak belirlendi, bu bölgeye kısa vadeli de olsa karlı satışlar gelebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP