DOLAR

32,5769

0.01%
EURO

34,8883

-0.02%
ALTIN(gr)

2.432,08

0,09%
BİST 100

%
Böyle Ödenek Görülmedi Normalleşme Destekleri Dağıtılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Böyle Ödenek Görülmedi Normalleşme Destekleri Dağıtılacak

Böyle Ödenek Görülmedi Normalleşme Destekleri Dağıtılacak

Pandeminin etkinin yavaş yavaş kırılmasıyla beraber iş yerlerine normalleşme destekleri de dağıtılmaya başlandı. Ayrılan ödenek dudak uçuklatıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Böyle Ödenek Görülmedi Normalleşme Destekleri Dağıtılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binlerce iş verenin ve çalışanın hayatını kurtaracak destek ödemeleri için geri sayım bitti. Yapılan çalışmaya göre toplamda 160 bin iş yerine toplamda 950 milyon TL’lik ödeneğin paylaştırılması söz konusu. İlk etapta ayrılan bu ödeneğin ilerleyen dönemde artarak devam ermesi bekleniyor. Süreci tamamen pandemi yönetecek ve pandeminin etkileri azalana kadar ve vatandaşlar normale dönene kadar çalışmalar devam edecek. İş yerleri pandemi sürecinde yaşanan tam kapanmaların etkisinden dolayı mali olarak zor dönemlerden geçiyor. Bu dönemlerin etkinden tek başına kurtulamayacak olan iş yerleri içinse devlet elini taşın altına koydu. Her iş yerine 1103 TL ödeme yapacak olan devlet ilk etapta iş yeri sayısını kısıtlı tuttu. Bunun sebebi ise alınacak olumlu ya da olumsuz dönütlerin incelenmesi olarak yorumlanıyor. Dönütlere göre ödeneklerin ve iş yeri sayısının artırılacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Devlet Ödemelere Devam Edecek

Başvuruların hızı şekilde oluşturulması ve hızlı şekilde değerlendirilmesi için devlet büyük önlemler almış durumda. İş yerlerinin maddi açıdan yaşadığı zorluklar bilindiğinden dolayı hiçbir iş yeri mağdur durumda bırakılmayacak. Tüm iş yerlerine ödem yapılacak kadar ödeneğim ise 2. Fazda olması bekleniyor. Ödemelerin 3 ay sürmesi düşünülürken olası bir duruma karşı devlet tedbiri elden bırakmıyor. Başvuruların tamamı E SGK üzerinden alınacak. Başvurularda kontenjan olduğu için her iş yerinin elini çabuk tutması beklenirken işi yerleri arasında hiyerarşinin olacağı da belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP