DOLAR

32,5826

0.29%
EURO

34,7946

0.01%
ALTIN(gr)

2.485,40

0,05%
BİST 100

%
Bu 31 ciler kim? Neden böyle davranıyorlar?

Bu 31 ciler kim? Neden böyle davranıyorlar?

Yapmış oldukları hareketler ile küçük yatırımcıyı bezdiren spekülatörler hisseye yatırım yapanlarla adeta dalga geçiyorlar. SPK'nın bu hareketleri yapanlar hakkında işlem yapıp yapmayacağı merak konusu. Çok sayıda şikayet var. İşte detaylar

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
Bu 31 ciler kim? Neden böyle davranıyorlar?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsaya yatırım yapmış olan küçük yatırımcı olarak isimlendirilen yatırımcılar spekülatörlerin yapmış olduğu hareketlerden rahatsızlık duyuyorlar ve bu hareketlerden ötürü haber merkezimize yüzlerce şikayet geliyor.

Ellerindeki lot sayısı yüksek hisselerde küçük yatırımcıyı bezdirmek ve alay geçmek için hisse alırken veya satarken 31 lot alım veya satım yapıyorlar. Yaptıkları bir iğrençlikte alım ya da satım kademelerinin son 2 rakamı 31 olacak şekilde emir giriyorlar. Hemen hemen birçok hissenin tahtasında şahit olunan bu görüntülerden yatırımcı çok rahatsız. SPK’nın bu şekilde hareket edenler için bir işlem yapıp yapmayacağı şikayet eden yatırımcılar tarafından merak ediliyor.

31 lot şeklinde seri alımlara örnek;

ARŞİVDEN

ISGSY Hisselerinin Aktif İşlem Sırasında Görüleceği Üzere Satış Kademelerinin Son 2 Rakamı Hep 31 Rakamından Oluşuyor

ISGSY hissesinde yatırımcılar şikayetçi olduğu bir diğer husus ise hissenin değerinin çok altında işlem görmesine ve 9 aylık bilançosunda bir önceki döneme göre 3 katı kar açıklamış olmasına rağmen tahtaya sahip olan grup tarafından bilinçli olarak baskılandığı ifade ediliyor.

Tahtayı Nasıl Baskılıyorlar?

Elin lot sayısı fazla olan hakim grup üst kademeler yüksek miktarlı lotlar yazarak hissenin yukarı yönlü gitmesine engel oluyorlar. Küçük yatırımcılar da yapmış oldukları alımlar ile o yüksek lotlara gücü yetmeyince bıkıp ellerindeki hisseleri zararına satıyorlar. Bu yönteme keriz silkeleme adı da veriliyor.

Yatırımcı Soruyor

Defter değeri 3.56 TL olan ve son bilançosunda bir önceki döneme göre 3 katı kar açıklayan hissenin yükselmesine engel olup adeta küçük yatırımcı ile alay eden bu grup hakkında SPK işlem yapacak mı? Bu konuda çok sayıda şikayetçi olmasına rağmen neden harekete geçilmediğini yatırımcılar merak ediyor.

Borsa uzmanları sığ olan tahtalarda spekülatörlerin lotları saydığını, istediği mallar gelmeyince hisseyi baskılayıp hareket ettirmediğini ifade ediyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP