DOLAR

32,5600

0.05%
EURO

35,0266

0.51%
ALTIN(gr)

2.438,39

0,64%
BİST 100

%
Bu Açıklama Diğerlerinden Çok Başka Toplamda 20 Bin TL Verilecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Bu Açıklama Diğerlerinden Çok Başka Toplamda 20 Bin TL Verilecek

Bu Açıklama Diğerlerinden Çok Başka Toplamda 20 Bin TL Verilecek

Devlet pandemi dolayısıyla artan şikâyetleri değerlendirmek de gecikmedi. Durum devlet desteklerine yansıdı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
Bu Açıklama Diğerlerinden Çok Başka Toplamda 20 Bin TL Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet desteklerini artıramaya devam ederken öte yandan gelen istekleri ve şikâyetleri de değerlendirmeye devam ediyor. Parça parça verilen devlet destekleri vatandaşları memnun etmezken toplu yapılan ödemelerin daha verimli olduğu sonucu devlet yetkililerini harekete geçirdi. Bu bağlamda vatandaşlara toplamda 20 bin TL olacak şekilde devlet desteği vereceğini duyurdu. Yapılan duyurular neticesinde başvurularına kısa zamanda aktif edileceğe ve başvurular için gerekli evrakların daha önceden duyurulup evrak hazırlama için ek süre verilmeyeceği açıklandı. Başvuruları kaçıran vatandaşa içinse yapılabilecek bir şeyin olmayacağı ve başvurular için ek süre verilmeyeceği de eklenen bilgiler arasında. Başvurular farklı kurumlarda yapılacağı gibi E Devlet üzerinden de yapılabilecek.

Ödemeler Yetkililerce Belirlendi

İlk yapılacak ödeme SGK’lı annelere yönelik olan iş görmezlik ödeneği olarak açıklandı. İş görmezlik ödeneği asgari ücrete göre ayarlanan bir ödenek olduğundan asgari ücret arttıkça ödenek de artmaya devam ediyor. 8 bin TL olarak ödenecek iş görmezlik ödeneği annenin çalışmadığı aylardaki maddi kaybını karşılamaya yönelik olacağı açıklandı. Bir diğer ödeme yine annelere yönelik olan süt parası ve doğum destek ödemesi olarak açıklandı. Her iki ödemde zamlı olarak annelere verilmiş olacak ve zamların oranlarını memurlar için yapılan toplu görüşmeler belirleyecek. Zamsız galiyle süt parası 202 TL olurken doğum parası annelere iki farklı şekilde ödenecek. İlk olarak isteyen anneler çocuk sırasına göre ödeme alırken diğer anneler çocuk sırası fark etmeksizin 150 TL ödeme alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP