DOLAR

32,3828

0.19%
EURO

35,0626

-0.11%
ALTIN(gr)

2.325,73

0,28%
BİST 100

%
Bu Ay Emeklilik Maaşları Yatmayabilir! Bir Sonraki Ay Emekli Maaşınızı Alamayabilirsiniz!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bu Ay Emeklilik Maaşları Yatmayabilir! Bir Sonraki Ay Emekli Maaşınızı Alamayabilirsiniz!

Bu Ay Emeklilik Maaşları Yatmayabilir! Bir Sonraki Ay Emekli Maaşınızı Alamayabilirsiniz!

Ülkemizde milyonlarca emekli olmak isteyen insanların yaptığı yanlışlar sonunda bütün primleri sıfırlanabiliyor. Sosyal Güvenlik uzmanlarının verdiği bilgileri dikkate almayan vatandaşlar büyük tehdit altında. Emekli olabilmek için yıllarca prim ödemesi yapmanız ve son anda emekli olamamak bütün vatandaşlar için çok üzücü bir durum olacaktır. İşte emeklilik primlerinin silinmesi ile ilgili detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:52
Bu Ay Emeklilik Maaşları Yatmayabilir! Bir Sonraki Ay Emekli Maaşınızı Alamayabilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sigortalar İptal Edilip Primler Devlete Aktarılıyor

Bu zamana kadar ödenmiş olan tüm primler iptal edilebilir. Bunun temel sorunu ise hiçbir işte çalışmayıp, kendi primlerini dışarıdan yatırıp emekli olmaya çabalamaktır. Sosyal Güvenlik uzmanlarının verdiği bu bilgilere göre eğer devlet bunu fark ederse yatırılmış olan tüm sigorta primleri iptal ediliyor ve tüm ödemeler devlet hazinesine aktarılıyor. Bu sebepten dolayı hiçbir iş yerinde çalışmadan sigortanız yatırılıyorsa ve devlet tarafından tespit edilirse ciddi sıkıntılar yaşanabilir.

Emekli Aylıkları Kesiliyor, Ödeme Yapılmıyor

Bu yasal olmayan durum fark edilirse kişinin emekli ödemeleri de iptal ediliyor. SGK bu konu hakkında son zamanlarda çok titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Bu yasal olmayan durumu tespit etmek için farklı yollardan işlerini sürdüren SGK, tespit edilen kişilere yaptırım uygulamaktan çekinmiyor. Bu neden eğer böyle bir durum yaşıyorsanız derhal gerekli yerlere müracaat etmeniz gerekiyor.

Kaçak Sigorta yaptıran İş Yerinin de Cezası Büyük

Kaçak sigorta yaptıran işletme sahiplerinin de bu yaptırımlardan alacağı paylar büyük. Sadece kendisine sigorta yaptıran kişinin yanında aynı zamanda işletme sahibinin de tespit edilmesi sonucunda daha önce kullandığı hastane bedellerini faizi ile birlikte devlete tekrar ödemek zorunda kalıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP