DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Bu Defa Zam Evde Bakım Ödemelerine Yapıldı Vatandaş Bayram Etti
  • Finans 365
  • Finans
  • Bu Defa Zam Evde Bakım Ödemelerine Yapıldı Vatandaş Bayram Etti

Bu Defa Zam Evde Bakım Ödemelerine Yapıldı Vatandaş Bayram Etti

Yaşlılar ve engelli vatandaşlara yönelik yapılan evde bakım ödemelerinde yeni gelişmeler yaşandı. Buna göre yeni ödemeler zamlı yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
Bu Defa Zam Evde Bakım Ödemelerine Yapıldı Vatandaş Bayram Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sokağa çıkamayan ve bakıma muhtaç vatandaşlar için devlet ödeme vermeye devam ediyor. Kapsamında bir değişiklik yaşanmayan ödemelerin tutarında hayli değişiklikler yaşandı. İçerik olarak hala 65 yaş üstü vatandaşlara ve %40 oranından fazla engel durumu olan vatandaşlara ödeme yapılacak. Bu ödemeler dışarıdan temin edilen bakıcılar için değil en fazla 2. Dereceden yakınlara yönelik bir ödeme olacak. Bundan dolayı ödemelerin kime yapılacağı gibi bir sorun da ortadan kalkmış olacak. Başvuru esnasında ödemeyi alacak vatandaşa dair bilgilerin de isteneceği belirtildi. Bundan dolayı evrakların en kısa zamandahazırlanması gerekiyor. Başvurular online ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca alınacak.

Yaşlılık Aylığı İçin Şartlar Daha Sıkı

Geçtiğimiz dönemlerden farklı olarak evde bakım ödemeleri 1460 TL olarak belirlendi. Yakın tarihlerde konuşulan memura zam konusu netlik kazandı. Bunun üzerine devlet inisiyatif kullanarak bu am oranlarını evde bakım ödemelerine de yansıttı. Enflasyondaki artış ve alım gücünün vatandaşı zorlaması yapılan bu zammı mecbur hale getirdi. Evde bakım ödemelerine ek olarak yaşlılık aylığı için de çalışma yapan devlet başvuru için gereken şartları sıraladı. Buna göre kişinin 65 yaş ve üzeri olması gerekirken, gelir durumunun yetersiz olması aranan bir diğer özellik. Ayrıca emekli olan vatandaşlara yaşlılık aylığı bağlanmayacağı da belirtildi. Evde bakım ücreti almak için böyle bir kısıtlama bulunmuyor. Haneye giren gelirin 1402 TL ve altı olması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP