DOLAR

32,5920

0.23%
EURO

34,8318

0.46%
ALTIN(gr)

2.417,05

-0,63%
BİST 100

%
Bu Destek Başka Destek 5 Sene Boyunca Çiftçi Bayram Edecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Bu Destek Başka Destek 5 Sene Boyunca Çiftçi Bayram Edecek

Bu Destek Başka Destek 5 Sene Boyunca Çiftçi Bayram Edecek

Çiftçilere yönelik destek ödemelerine hız kesmeden devam eden devlet yeni bir çalışma ile ezber bozdu. Buna göre verilecek hibe 5 sene sürecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
Bu Destek Başka Destek 5 Sene Boyunca Çiftçi Bayram Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre devlet tarım alanlarında uzun süre saha çalışması yapıyordu. Yapılan bu saha çalışmaları neticesince vatandaşın en çok depoculuk üzerine çalışılmasına ihtiyaç duyduğu belirlendi. Gerek üretici olsun gerek tarımsal sanayi, tarıma dayalı tıbbi çalışmalar olsun hepsinin ucu bir şekilde depoculuğa dayanıyor. Bundan dolayı yeni dönemde yeni bir istihdam alanı oluşturan devlet lisanslı depoculuk adı altında ilgili kişilere destek verecek. Verilecek olan destek geri alınmayacak bu şekilde kırsal alanda kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara da teşvik olacak. Buna ek olarak birçok alt kola faydası olacak olan bu sistemin ülke ekonomisine, ithalata, ihracata katkısı da artmış olacak.

Kuru Kayısı Zirvede

Yapılan açıklamaya göre ödemeler Ziraat Bankasına yapılacak. Ziraat Bankasına yapılacak olan ödemeler önceden belirlenmiş olacak. Özellikle tarımsal sanayi de kullanılacak ürünlerin hasat zamanları bilindiğinden onlar çok acil koduyla depolanmış olacak. Depolar sayesinde yılın hangi zamanı neye ihtiyaç olunursa olunsun depodan ilgili tarım ürününü çıkarmak mümkün olacak. Her tarım ürünü kendi fiyatı belirlemiş olacak. Belirlenen fiyatlar ton cinsinden hesaplanacak. Tona karşılık verilecek fiyat birim fiyat olarak isimlendirilecek. Bu bağlamda hububat sınıfında olanların 1 tonu için 3 TL alınacakken bu fiyat pamuğun 1 tonu için 7 TL olarak açıklandı. Kuru incir, kuru kayısı, zeytin, fındık gibi besinler için devlet 10 TL destek ödemesi yapacak. Ziraat Bankası ise ödemeler için komisyon alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP