DOLAR

32,5559

0.04%
EURO

34,9970

0.36%
ALTIN(gr)

2.426,38

0,14%
BİST 100

%
Bu Destek Bu Defa Başka Devlet Onları Dikkate Alıyor

Bu Destek Bu Defa Başka Devlet Onları Dikkate Alıyor

Devlet öğrenciler için ödeme yapmaya devam ederken açıklamalar yine en etkili ağızdan geliyor. Daha önceden verilen SED destekleri ülke genelinde büyük bir yanlı uyandırmıştı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Bu Destek Bu Defa Başka Devlet Onları Dikkate Alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamalar genellikle lisans öğrencilerine kadar olan kesimi kapsıyordu. Bu durum lisansta çok başarılı olan ve halihazırda akademik çalışma yapan bunun yanında lisansüstü öğrencilerin, çok üzüyordu. Lisansüstü olup maddi durumu yeterli olmayan öğrenciler akademik hayatlarını bırakıp ailelerini geçindirmek için daha farklı ilerde çalışıyor ve bir gençlik heba olup gidiyordu. Devlet bu şikayetler, dikkate alarak öğrenci desteklerinde yeni bir düzenleme gerçekleştirdi. Buna göre lisansta genel not ortalaması 3 ve üzeri olanlar ile lisansüstü öğrencileri için ödeme yapılacak. Yapılacak olan ödeme 7 bin TL olarak hesaplandı. Belirlene şartlara uyum sağlamış olan öğrencilerin İŞKUR’a başvuru yaparak ödeme alması bekleniyor. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla öğrencilere ulaştırılacak.

Öğrenci Algısı Kuvvetli

Yapılan açıklamalara göre verilecek bu destek ödemesi için bölüm fark etmeyecek. Her bölümden öğrenci not ve sınav şartını sağladığında ödem alabilecek. Buna ek olarak not ortalaması 3 ve üzeri hatta 3.50 olması gereken şartlardan. Halihazırda Yüksek Öğretim Kurumlarına bağlı olmayan öğrenciler bu ödemden yararlanamayacak. Herhangim bir sebeple bilgisine danışılan ve söz konusu insanın bilgisinde faydalanılan çalışmalar lisansüstü eğitim sayılmadığı gibi bu kişiler de öğrenci olarak adlandırılmıyor. Durum böyle olunca bu insanlara da ödem yapılamayacak. Verilecek ödemenin alt sınırı 3 bin TL olarak açılandı. 3 bin ila 7 nin TL arasında ödeme alacak olan öğrencilerin halihazırda yabancı dil sınav notunun da olası gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP