Bu Destek Ödemesi İle Vatandaşın Cebi Bayram Edecek Sınırlı Sayıda Başvuru Alınacak

Bu Destek Ödemesi İle Vatandaşın Cebi Bayram Edecek Sınırlı Sayıda Başvuru Alınacak

Yetkililerce yapılan açıklamaya göre 20 bin TL devlet destek ödemesi yapılacak. Ancak ödemeler herkesi kapsamıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Bu Destek Ödemesi İle Vatandaşın Cebi Bayram Edecek Sınırlı Sayıda Başvuru Alınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nakit ihtiyacı olan, borçlarını kapatmak isteyen vatandaşlar devlet destek ödemelerini sıkı şekilde takip ediyor. Bu ödemeler kimi zaman hibe biçiminde olduğu gibi kimi zaman kredi şeklinde de olabiliyor. Kamu bankaları vasıtasıyla vatandaşlarına ulaşmaya çalışan devlet yeniden kredi vermeye hazırlanıyor. Bu kredinin kapsamını ise prim borcu olup emekli olamayan vatandaşlar oluşturuyor. Emekli maaşı olmayan ancak maddi olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlar her platformdan devlete ulaşmaya çalışıyor. Vatandaşların çabası sonuç verdi ve devlet prim borçları olan vatandaşa kredi vermeye karar verdi. 20 bin TL’ye varan ödemelerin yapılması sonucu vatandaşlar emekliliğe hak kazanabilecek. Bu sayede devlet destek ödemeleri başka kişilere ulaştırılabilecek.

SGK İle Ortak Çalışma Yürütülecek

Kamu bankaları ile yapılan anlaşma sonucu SGK’ya bağlı olan vatandaşlar bu krediden faydalanmış olacak. EK 5 ve EK 6 kapsamına dahil olunması gerekiyor. Bu kapsamdaki vatandaşlar 36 aya varan vade seçenekleri ve %1.6 faiz oranıyla 20 bin TL kredi çekebilecek. Faiz oranları için bir değişiklik düşünülmüyor bundan dolayı kredi kampanyasının sonuna kadar aynı faiz oranıyla vatandaşlar gönül rahatlığıyla kredi alabilir. SGK ile ortak çalışacak olan bankalar kredi başvurusu için gelen vatandaşların SGK bilgilerine ulaşabilecek. Bu sayede verilmesi istenen kredi gerçek ihtiyaç sahibine gitmiş olacak. Kredi başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar şubelere giderek işlemleri başlatabilecek. Başvuru için kimlik kartı ya da pasaport fotokopisine ek olarak prim bilgilerini içeren evrakları da düzenlemelidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP