Bu Destekten Yararlanmayan Çocuk Kalmayacak Annelerin İçi Rahat Edecek

Bu Destekten Yararlanmayan Çocuk Kalmayacak Annelerin İçi Rahat Edecek

Annelerin iş gücüne katılımını engelleyen en büyük faktör çocukların bakımı oluyor. Mesai saatleri zulüm saatlerin dönüşüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Bu Destekten Yararlanmayan Çocuk Kalmayacak Annelerin İçi Rahat Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre kadınlar erkeklere göre daha kolay iş bulabiliyor. Buna ek olarak girdikleri ilerde daha kolay tutunabiliyor. Ancak istihdam tablosuna bakıldığında ve bu tabloya iş gücüne katılım eklendiğinde ortaya can sıkıcı olaylar çıkıyor. Kadınlar bilhassa çocuklu kadınlar iş gücüne katılmadığı gibi katılım sağlamaktan da aşırı derecede imtina ediyor. Bunun üzerinde biraz çalışan devle karşısındaki tabloyu görünce şok oldu. Çocuklu annelerin iş bulamama ya da iş beğenmeme gibi durumları söz konusu değilken sadece çocuklarını nereye emanet edeceğini bilmekten kaynaklı bir problemim var olduğu gözlerden kaçmadı. Yapılan saha çalışmaları ise bu şekilde yeni bri soluk kazanmış oldu. Devlet çocuklu anneler için yeni bir ödeme kampanyasını da bu sayede duyurmuş oldu.

Yaş Sınırı Önemli Olacak

Anneler için kreş ve bakıcı desteği sağlayacak olan devlet bu sayede kadınların iş gücüne katılımını artırmaya çalışacak. Belli kıstaslara tabii olan bu ödemeler için anneler şimdiden talep oluşturmaya başladı. Buna göre çocukları 2 yaşına gelmeyen anneler hem bakıcı hem kreş desteğinden yaralanabilirken çocukları 2 yaşını geçen annelerin sadece kreş desteği alabileceği edinilen bilgiler arasında. Annelerin 18 yaşından büyük olması ve çalışacak bir islerinin ya da halihazırda kenedi girişimleri olan işin projesinin olması gerekiyor. Kendi işini kuracak olan girişimci anneler içinse hibe desteği verileceği açıkladı. Kreş destekleri ise 2 şekilde yapılacak. Ya nakdi destek olarak kendini belli edecek ya da her işetme kreş açma zorunda kalacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP